Μουσείο Τυπογραφείας

Σε… ελεύθερη μετάφραση

Για άλλη μία φορά λοιπόν,  φαίνεται ότι η κυβέρνηση αυτοδιαψεύδεται… Μέχρι πρότινος, “έδιναν και έπαιρναν” οι υποσχέσεις και οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα, ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού τελειώνουν, και άλλα παρόμοια.
Και να, που είμαστε πάλι στο ίδιο σημείο. Το νέο πακέτο μέτρων, που αποτελεί το επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, περιλαμβάνει -αλοίμονο- επώδυνα μέτρα, όπως μεταξύ άλλων αύξηση του ΦΠΑ και αλλαγές στο Ασφαλιστικό. Ειδικά δε για τον ΦΠΑ, προβλέπεται αύξηση του συντελεστή για τα ξενοδοχεία, από το 6,5% στο 13%, γεγονός που έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις στον κλάδο του τουρισμού, φορείς του οποίου επισημαίνουν ότι θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων .
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χθες ακόμη τόνισε σε ομιλία του ότι “η χώρα δεν πρέπει και δεν θα ξεναεμπλακεί σε δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, δεν θα θιγούν τα εισοδήματα, οι μισθοί και οι συντάξεις”.
Το Δ.Ν.Τ. από την πλευρά του επεσήμανε πως «η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, οι τράπεζες έχουν κεφαλαιοποιηθεί σημαντικά, όμως οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν».
Και όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία της ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση και οι δύο πλευρές να περάσουν στη συνεδρίαση του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου στη συζήτηση για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας και την προληπτική γραμμή στήριξης.
Κάτι, που σε… ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι, τελικά θα επέλθει συμφωνία στα μέτρα για τα οποία πιέζουν την Ελλάδα οι δανειστές μας με την εφαρμογή τους… στις πλάτες του λαού, να “μετρούν μέρες”.
Πώς, άραγε, ταιριάζουν όλα αυτά;
Η κοινωνία μας δεν χρειάζεται “ψεύτικες υποσχέσεις”. Χρειάζεται ειλικρίνεια, κατανόηση, ώθηση για να “πάει μπροστά”. Θα της τα προσφέρουν;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.