Μουσείο Τυπογραφείας

Σε αναζήτηση λύσης για τους άστεγους

Λύση στο πρόβλημα των αστέγων αναζητά με τη βοήθεια της Εκκλησίας ο Δήμος Χανίων εξετάζοντας τις δυνατότητες για να μετατραπεί ένα παλιό οικοτροφείο στα Λενταριανά σε ξενώνα για ανθρώπους που βρίσκονται στον δρόμο. Στο μεταξύ, 15 συνολικά άστεγοι από τα Χανιά, 10 μεμονωμένα άτομα και 2 οικογένειες, θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας «Στέγαση – Επανένταξη» που θα υλοποιήσει ο ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων.

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ Μιχάλης Βλαχάκης μιλώντας σήμερα, Δευτέρα, σε δημοσιογράφους. Ο κ. Βλαχάκης αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. του ΔΟΚΟΙΠΠ και το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού, που έτρεξαν, όπως είπε, μέσα σε ελάχιστο χρόνο τις σχετικές διαδικασίες, επεσήμανε ότι τα Χανιά εξασφάλισαν 15 θέσεις στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας το οποίο περιλαμβάνει δύο βασικούς πυλώνες: Ο ένας πυλώνας είναι σίτιση – στέγαση και κοινωνική ένταξη και ο δεύτερος πυλώνας είναι εργασιακή επανένταξη.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει για ένα χρόνο τα έξοδα ενοικίου, τα καθημερινά έξοδα καθώς και την αγορά οικοσυσκευών για να μπουν οι άστεγοι σε διαμερίσματα ενώ παράλληλα θα γίνει προσπάθεια για την εργασιακή τους ένταξη.
Σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους του προγράμματος ο κ. Βλαχάκης διευκρίνισε ότι από τα 15 άτομα τα 10 άτομα είναι μεμονωμένοι άστεγοι και οι υπόλοιποι αφορούν 2 οικογένειες, 1 μονογονεϊκή (γυναίκα και παιδί) και ένα αντρόγυνο με 1 βρέφος.
Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι ο Δήμος αναζητά σε συνεργασία με την Εκκλησία μόνιμη λύση στο πρόβλημα καθώς εξετάζεται η περίπτωση της μετατροπής ενός παλιού οικοτροφείου της Εκκλησίας που βρίσκεται στα Λενταριανά σε ξενώνα αστέγων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.