Μουσείο Τυπογραφείας

Σχεδιασμός κομβικών έργων στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου

Δημοπράτηση για τον δρόμο Παλαιόχωρα - Κουντούρα και αίτημα χρηματοδότησης για τον Bιολογικό

GENIKIΤη δημοπράτηση της πλήρους ανάπλασης του δρόμου Παλαιόχωρα-Κουντούρα αλλά και την υποβολή της πρότασης για χρηματοδότηση του βιολογικού της Παλαιόχωρας από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καντάνου-Σελίνου.

«Με τα έργα αυτά που μπορούν να προχωρήσουν γρήγορα, βελτιώνονται οι υποδομές στο Σέλινο», δηλώνει ο κ. Μιχάλης Μπικάκης

«Με τα έργα αυτά που μπορούν να προχωρήσουν γρήγορα, βελτιώνονται οι υποδομές στο Σέλινο», δηλώνει ο κ. Μιχάλης Μπικάκης

Τα δύο έργα αυτά εκτιμάτε ότι είναι “ώριμα” να ξεκινήσουν λύνοντας χρονίζοντα προβλήματα στη συγκεκριμένη περιοχή.
• ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ -ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που βρίσκεται σε διαδικασίας δημοπράτησης αυτή τη στιγμή σε όλη την Κρήτη , προϋπολογισμού 6.5 εκ. ευρώ με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» τονίζει μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μπικάκης. Αναφορικά με τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δρόμου ο κ. Μπικάκης τονίζει πως θα συμβάλλει τόσο στην οικονομική, όσο και κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής. «Θα διευκολυνθεί η προσβασιμότητα σε πεζούς, ΑμΕΑ και ποδηλάτες (φτιάχνεται ποδηλατόδρομος 4.5 χιλ). Είναι στρατηγικής σημασίας για το Δήμο μας αφού η διαμόρφωση μιας διαδρομής κίνησης πεζών και ποδηλάτων πιστεύουμε ως δημοτική αρχή πως θα συνεισφέρει στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας και θα βοηθήσει στην ήπια τουριστική ανάπτυξη που έχουμε ως όραμα για την ευρύτερη περιοχή. Για να προχωρήσει το έργο αυτό ήταν καταλυτική ήταν η παρέμβαση του Υπουργού του Γιώργου Σταθάκη που στήριξε από την πρώτη στιγμή την όλη προσπάθεια» ανάφερε ο αντιδήμαρχος.
Το έργο προβλέπεται να κατασκευαστεί σε 14 μήνες από την εγκατάσταση του εργολάβου και προβλέπει εργασίες όπως:
⁃ Έργα προστασίας από βραχοπτώσεις στην περιοχή “Ψηλός Βόλακας”.
⁃ Ποδηλατόδρομος 4.5 χιλ., ειδική υποδομή για τους τυφλούς.
⁃ Πεζοδρόμια και φωτισμός σε όλο το μήκος που τώρα δεν υπάρχουν.
⁃ Θέσεις στάθμευσης, στάσεις αναψυχής.
⁃ Ειδικές πλάκες συλλογής ηλιακού φωτός που το βράδυ θα ακτινοβολούν ένα βαθύ γαλάζιο χρώμα.
⁃ Υπόγεια θα περνάνε οι αγωγοί λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού.
• ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: Το Δ.Σ. ενέκρινε ομόφωνα την κατάθεση πρότασης για τη χρηματοδότηση του έργου του βιολογικού καθαρισμού της Παλαιόχωρας από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης.«Η πρόταση θα κατατεθεί εντός των επομένων 10 ημερών. Πρόκειται για ένα έργο ύψους περίπου 6.5 εκ. ευρώ και θα αφορά την κατασκευή βιολογικού τύπου compact στη θέση “Τροχαλού” που θεωρούμαι ότι είναι η καλύτερη».
Αναφορικά με τις αντιδράσεις και τις προσφυγές που έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια από κατοίκους ο κ. Μπικάκης απαντάει πως «νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας αφού όσες έχουν εκδικαστεί μέχρι σήμερα είναι θετικές για το Δήμο μας».

1 σχολιο

  • [Πρωτοπαπαδακης γιαννης] ~ 8 Δεκεμβρίου 2017 ~ 07:57 ~ Απάντηση

    Καμμία σχέση δεν έχει ή νεα θέση που επέλεξε η νέα δημοτικη αρχή με τη παλαιά για την οποια υπάρχουν θετικές αποφάσεις όπως ισχυρίζεται ο κ. αντιδήμαρχος Κανένα δεδικασμένο δεν έχει δημιουργηθεί για τη νέα θέση και την ευθύνη για την αλλαγή χωροθετησης θα φέρει ακέραια η νέα δημοτικη αρχη

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.