Μουσείο Τυπογραφείας

Σχεδιασμός χωρίς τους ειδικούς

Οταν πρόκειται να γίνει ένα έργο μεγάλης σημασίας (Β.Ο.Α.Κ., εθνικοί οδοί, γέφυρες, ανακατασκευές, κτίσιμο οικισμών κ.λπ.) καλούνται μεν να λάβουν μέρος στις επί τούτου πολιτικές συνεδριάσεις, τεχνικοί μηχανικοί του δημοσίου ή ιδιώτες, όχι όμως και ειδικοί επιστήμονες, όπως χαρτογράφοι, τοπογράφοι-γεωμέτρες, γεωδαίτες οι οποίοι και καθορίζουν την ακριβή θέση ή ετοιμάζουν και ανασκοπούν ψηφιακούς, γραφικούς και εικονογραφημένους χάρτες, διαγράμματα ή άλλη οπτική αναπαράσταση των φυσικών και τεχνητών χαρακτηριστικών της υπό διαμόρφωση περιοχής, προτείνοντας επιστημονικές λύσεις.
Οι ειδήμονες της κλιματικής αλλαγής και των συνεπειών της, έχουν ειδοποιήσει διεθνώς πολύ νωρίς τις κυβερνήσεις, για τις επερχόμενες καταστροφές…
Μόλις πριν λίγες μέρες, ο ειδικός επί των φυσικών καταστροφών, καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Συνολάκης, σε συνέντευξή του εξέφρασε το παράπονο ότι ποτέ δεν καλούνται οι ειδικοί επιστήμονες από τους πολιτικούς, για να τους συμβουλευτούν.
Αραγε, στην κατασκευή του “νέου” ΒΟΑΚ, θα προνοήσουν να τους έχουν δίπλα τους σε κάθε βήμα που θα φτιαχτεί ή θα τους αγνοήσουμε και πάλι;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.