Μουσείο Τυπογραφείας

“Santa Run” και εθελοντισμός

Στάση ζωής ο εθελοντισμός και όχι υποχρέωση, αποτελεί το όχημα ανιδιοτελούς προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Αξίες οι οποίες θεωρούνταν στο παρελθόν η βάση για να σταθεί μία κοινωνία στα πόδια της και να προχωρήσει μπροστά και διαβρώθηκαν με το πέρασμα του χρόνου, έρχονται ξανά στην επιφάνεια. Αυτή τη φορά παίρνοντας σάρκα και οστά μέσα από δράσεις κυρίως νέων ανθρώπων.
Δεν είναι καθόλου δύσκολο να περάσεις μηνύματα ανθρωπιάς στις μικρές ηλικίες και μέσω αυτών να τα διαχύσεις στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες θα αποτελέσουν και τους πολλαπλασιαστές σε επίπεδο διοικητικών περιφερειών. Μία τέτοια πράξη αξιακής συμπεριφοράς ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Δημοτικό Σχολείο Φρε του Δήμου Αποκορώνου από την ομάδα “Red Action” του “Santa Run”.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής τα ξωτικά του Αϊ Βασίλη και οι μικροί μαθητές έβαψαν τους τοίχους του σχολείου τους μαθαίνοντας με αυτό τον τρόπο την αξία της ενσυναίσθησης. Μετασχηματίζοντας το “εγώ” σε “εμείς” έχοντας ως κίνητρο της πράξης τους τον καλοκάγαθο μακρυγένη και με το κόκκινο σκουφί άγιο των παραμυθιών.
Κι αν η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις εθελοντισμού στην Ευρώπη εμείς εδώ στα Χανιά άλλα έχουμε να διδάξουμε. Είθε η πράξη αυτή να βρει μιμητές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.