Μουσείο Τυπογραφείας

Σαμαριά: Χάρις στο Δασαρχείο ανοίγει έγκαιρα

Κύριε διευθυντά,
επανέρχομαι στο δημοσίευμά μου στα “Χ.Ν.” της 30-1-2019, όπου λανθασμένα δεν διευκρίνιζα ποιοι ευθύνονται για τη μη έγκαιρη πρόσληψη εποχικού προσωπικού και κάποιων έργων σε αυτό.
Χάρις στις Υπηρεσίες του Δασαρχείου Χανίων, υπό την Δασάρχη κα Πολύμνια Σκλαβάκη, ανοίγει το Φαράγγι έγκαιρα τα τελευταία χρόνια, μιας και οι καρεκλοκένταυροι του αρμόδιου Υπουργείου, με το ραχάτι που τους διακρίνει, την προκήρυξη για πρόσληψη τη θυμούνται μεσούσης της τουριστικής περιόδου.
Για παράδειγμα αναφέρω την περασμένη περίοδο όπου, αν αναμενόταν η προκήρυξη αυτή, το φαράγγι θα άνοιγε τον Αύγουστο, λειτούργησε όμως επειδή το Δασαρχείο με ελάχιστους ανθρώπους και υπεράνθρωπες προσπάθειες, κατάφεραν να είναι στην ώρα του έτοιμο.
Οσο για τα έργα τα προτεινόμενα και άλλα, η ίδια ευθύνη βαρύνει τις υπηρεσίες του κέντρου. Για την αναστήλωση του Κάτω Χωριού, νομίζω είχε πραγματοποιηθεί μεταπτυχιακή μελέτη από φοιτητές του Πολυτεχνείου, αλλά καλό θα είναι να παραμείνει μόνο ως μελέτη.
Θα πρέπει όμως να ενδιαφερθούν και παράγοντες κάθε βαθμίδας από την τοπική Αυτοδιοίκηση, οι βουλευτές μας και να απαιτήσουν η προκήρυξη προσωπικού να γίνεται τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο και το κυριότερο να παραμένουν τα χρήματα από τα εισιτήρια στο Δασαρχείο και Φορέα για την κάλυψη όλων των εξόδων λειτουργίας, συντηρήσεων και έργων, αίτημα που έχει υποβληθεί από της ιδρύσεως του Δρυμού. Ωρα είναι τα χρήματα που εισπράττονται από τα Χανιά να παραμένουν στα Χανιά. Καλά συνεισφέρουμε όλοι στον κρατικό κορβανά.

Αντώνης Πλυμάκης

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.