Μουσείο Τυπογραφείας

Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη στο Καράκας

Screen Shot 2019-03-26 at 12.48.00Δύο αεροσκάφη του ρωσικού στρατού προσγειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας το περασμένο Σάββατο. Όπως αναμεταδίδει το euronews.gr σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος Χαβιέ Μαγιόρκα, στο ένα επέβαιναν περίπου 100 ένστολοι, μεταξύ των οποίων ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός. Το άλλο μετέφερε 35 τόνους υλικών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, αρνήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη και παρέπεμψε το ζήτημα στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τα κρατικά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούνται διπλωματικές πηγές που επιβεβαιώνουν την άφιξη στρατιωτών και την παράδοση στρατιωτικού υλικού στη Βενεζουέλα.

Οι πηγές αυτές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα μυστήριο με τα δύο αεροπλάνα και όλα εντάσσονται στο πλαίσιο παλιάς συμφωνίας μεταξύ της Μόσχας και του Καράκας περί στρατιωτικής συνεργασίας.

Οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί τους τελευταίους μήνες και πρόσφατα έκαναν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις σε έδαφος της Βενεζουέλας.

Η Μόσχα έχει καταδικάσει τις χώρες που στηρίζουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος τον περασμένο Ιανουάριο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.