Μουσείο Τυπογραφείας

“Το Ρόδο” στο Μέτσοβο

Συνεχίζοντας τις εξορμήσεις του εκτός Κρήτης ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Ρόδο” Χανίων επισκέφθηκε πρόσφατα το ιστορικό Μέτσοβο συμμετέχοντας στις διήμερες εκδηλώσεις εορτασμού την 30η και 31η Οκτωβρίου  για την απελευθέρωση του από του Τούρκους το 1903-1908 από το Κισαμίτη εθελοντή οπλαρχηγό του Μακεδονικού αγώνα Εμμανουήλ Μπαλαντίνο και την «Κισσαμίτικη Φάλαγγα»,  όπως ονόμαζαν την ομάδα του.
Στις διήμερες αυτές εκδηλώσεις ο σύλλογος συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στη θέση Προφήτη Ηλία, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο εκκλησάκι στο οποίο έπεσε ηρωικά ο Καπετάν Στυλιανός Κλειδής  καταθέτοντας στεφάνι, ενώ την δεύτερη ημέρα παραβρέθηκε στην δοξολογία που τελέσθηκε στον παλιό ιστορικό  Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση παρουσία τοπικών Αρχών και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε και “Το Ρόδο”.

1 σχολιο

  • [Πολιτιστικός σύλλογος ΤΟ ΡΟΔΟ] ~ ~ ~ Απάντηση

    Καλησπέρα σας,
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν στο παραπάνω κείμενο μπορείτε να αναρτήσετε τη φωτογραφία που υπάρχει στην εφημερίδα .

    Ευχαριστώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.