Μουσείο Τυπογραφείας

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017 με νέες δράσεις

«Συγκάτοικοι στο όνειρο»! Αυτό είναι το θέμα, το σύνθημα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017, το οποίο φέτος εγκαινιάζει νέες δράσεις.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι το «σπίτι» που φιλοξενεί για περισσότερα από 100 χρόνια πια, δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες.
Στην ανακοίνωση προστίθενται ότι το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017 εγκαινιάζει νέες δράσεις και δρώμενα.
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Η επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού θα κηρυχθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, σε μια φαντασμαγορική τελετή! Στις 18:00 το απόγευμα, από τη Μεγάλη Πόρτα, θα ξεκινήσει η Καρναβαλική βόλτα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης, συντροφιά με τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Η πομπή θα καταλήξει στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Εκεί πάνω στη σκηνή θα γίνει η καθιερωμένη «Προσφώνηση και Αντιφώνηση» του Βασιλιά Καρνάβαλου. Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η κήρυξη της έναρξης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017 από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη, ενώ θα ακολουθήσει η παρουσίαση της θεματικής και της αφίσας του 2017. Αμέσως μετά θα γίνει η παρουσίαση των φετινών στολών των πληρωμάτων που θα λάβουν μέρος στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2017 και θα ακολουθήσει non-stop party με την μπάντα των SBARAQUACK, με Funk, Disco, Rock’ n roll και Balkan ρυθμούς! Α
Θα ακολουθήσουν:
•Τρίτη 14 Φλεβάρη: Παλιές ελληνικές καντάδες μιας άλλης εποχής: Στις 19:00 το απόγευμα, η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, το Τμήμα Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου και Μουσικοί της πόλης μας, μαζί με τις Καρναβαλικές Ομάδες αναβιώνουν το έθιμο της Καντάδας στους δρόμους της Παλιάς Πόλης.
•Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2017: 17:00 Παιδικό πάρτυ Περιηγητών στην αίθουσα Περιηγητικής Λέσχης
Διοργάνωση: Περιηγητές club.
18:30-20.30 Αποκριάτικο πρόγραμμα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.) – Εικαστικά Εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά, με θέμα: “Ήρωες των Αποκριών! Εσύ ποιος ήρωας θέλεις να είσαι?” στο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Μεσολογγίου 32, Παλιά Πόλη). Οργάνωση–επιμέλεια Σοφία Τρούλη, Μουσειοπαιδαγωγός. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Είσοδος ελεύθερη
•Τσικνοπέμπτη, Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2017
Πολλές από τις ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στήνουν τα δικά τους street party σε διάφορα σημεία της πόλης.
•Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017: Χορός των Ομάδων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017!
Στις 12.00 τα μεσάνυχτα, η σάλα μεταμορφώνεται ξεκινά ένα μοναδικό πάρτι με θέμα «Sexy Terror», ο sexy τρόμος με καρναβαλική διάθεση..!
Διοργάνωση: Ομάδες Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.
•Σάββατο 18 Φλεβάρη 2017
12:30-14:30 Αποκριάτικο πρόγραμμα από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Κ.Ε.ΔΗ.Ρ.) – Εικαστικά Εργαστήρια για παιδιά με θέμα: “Μάσκες με την τεχνική της γυψόγαζας” στο χώρο των Εικαστικών Εργαστηρίων (Χειμάρας 8). Οργάνωση – επιμέλεια: Κατερίνα Γιαβρίδη, Ζωγράφος και Σοφία Τρούλη, Μουσειοπαιδαγωγός. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση. Είσοδος ελεύθερη
•Κυριακή 19 έως Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
1ο Φεστιβάλ Πόλης στην Πλατεία Μικρασιατών
Μια μεγάλη καινοτομία ξεκινά από φέτος! Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι και η Ομάδα Εκδηλώσεων του, διοργανώνει το «Φεστιβάλ Πόλης» στο χώρο της Πλατείας Μικρασιατών, από την Κυριακή 19 έως την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, από τις 19:00 έως τις 22:00. Μια μεγάλη σκηνή, πλήρως εξοπλισμένη τεχνικά και ηχητικά θα φιλοξενεί κάθε βράδυ μουσικά σύνολα και καλλιτεχνικές ομάδες νέων και όχι μόνο! Στόχος του Φεστιβάλ είναι, μέσω της μουσικής καλλιτεχνικής έκφρασης, να έρθουν κοντά στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι ακόμη και όσοι δεν είχαν μέχρι σήμερα επαφή. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι ερασιτεχνικές μπάντες που δρουν στην Κρήτη! Επιπλέον στον ίδιο χώρο καθημερινά από τις 17:00-19:00 θα πραγματοποιούνται εργαστήρια με κατασκευές και μεταμφιέσεις για παιδιά και όχι μόνο.
•Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2017
Ποδηλατοβόλτα στην πόλη για μικρούς και μεγάλους
Στις 19:00 από την Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη καρναβαλική ποδηλατοβόλτα της χώρας, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί θεσμό για την πόλη.
•Παρασκευή 24 Φλεβάρη 2017
Κρητικές παραδοσιακές Καντάδες.
Στις 19:00 του απόγευμα, η Κρητική παραδοσιακή καντάδα ξεκινά από την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη. Τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, οι μουσικοί της πόλης και οι Ομάδες του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού αναβιώνουν το έθιμο της Κρητικής καντάδας.
Η μεγάλη παρέα της Καντάδας θα τερματίσει στις 20.30 στην πλατεία Μικρασιατών όπου θα ακολουθήσει Κρητικό γλέντι από μουσικούς της πόλης μας.
•Σάββατο 25 Φλεβάρη 2017
Παιδική παρέλαση 17.00: Στις 5 το απόγευμα χιλιάδες παιδιά θα ξεκινήσουν από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου και θα τερματίσουν στον αύλειο χώρο του 3ου Γυμνασίου με ένα μεγάλο παιδικό πάρτι! Πάρτι στην Περιηγητική Λέσχη (οδός Αγ. Φραγκίσκου) με το τέλος της παρέλασης.
Νυχτερινή Παρέλαση: Τα βραζιλιάνικα κρουστά Batala Creta θα δώσουν το σύνθημα και στις 21:00 θα ξεκινήσει η νυκτερινή παρέλαση από τον κόμβο Θεοτοκοπούλου! Μετά το τέλος της στις 22:30 στην πλατεία Μικρασιατών ακολουθεί συναυλία με τον Νικηφόρο!
•Κυριακή 26 Φλεβάρη 2017: Μεγάλη Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων
Η μεγάλη μέρα έφτασε και όλοι είναι πανέτοιμοι για την Μεγάλη Παρέλαση Πληρωμάτων και Αρμάτων που θα ξεκινήσει στις 14:00 το μεσημέρι με εκκίνηση από τον Κόμβο Θεοτοκοπούλου.
Παρουσιάστρια του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2017 είναι η Ράνια Κωστάκη, με συνοδεία της τον δημοσιογράφο Παντελή Σπυριδάκη.
Οι Καρναβαλικές ομάδες είναι 36 και τα άρματα 30, ενώ αναμένεται να παρελάσουν πάνω από 20.000 άτομα.
Συνοδεύονται όπως πάντα από το Βασιλιά Καρνάβαλο και τη συνοδεία του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.