Μουσείο Τυπογραφείας

Ραντεβού στο Παρίσι

Εκεί που… μαδούσαμε τη μαργαρίτα για την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, έγινε η… τρίπλα και το το ραντεβού κλείστηκε για μία διήμερη συνάντηση στο Παρίσι.
Κρίσιμες ώρες σήμερα και αύριο, με την κυβέρνηση να στοχεύει στο κλείσιμο μιας συμφωνίας “πακέτο” με τους δανειστές μας, η οποία θα συνδέει την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης με την μετάβαση στην μετά το μνημόνιο εποχή.
Ομως, κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός όταν οι δανειστές “θολώνουν συνεχώς τα νερά”, βάζοντας νέα θέματα στο τραπέζι, επιμένοντας για μεγάλο δημοσιονομικό κενό το 2015, κάνοντας μάλιστα λόγο για 2,5 δισ. ευρώ.
Οταν, επίσης, επιμένουν στις ενστάσεις τους για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αλλά και όταν πιέζουν για το ασφαλιστικό και κυρίως στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, αλλά και για αλλαγές στα εργασιακά.
Τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά, με την κυβέρνηση να προσμένει με αγωνία να “δει” τις προθέσεις των Ευρωπαίων απέναντι στη σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση, στη συνεδρίαση του Euro working group την ερχόμενη Πέμπτη. Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση το θέμα πηγαίνει προς αναζήτηση πολιτικής λύσης, με παρέμβαση -όπως λένε οι πληροφορίες- Γιούνγκερ, Λαγκάρντ και Ντράγκι.
Εκτός αν στο μεταξύ, το Παρίσι, ως πόλη του φωτός… φωτίσει και την τρόικα να είναι πιο διαλλακτική απέναντί μας, μπας τελικά και γλιτώσουμε νέα μέτρα, που κατά την αντιπολίτευση φαίνονται στον ορίζοντα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.