Μουσείο Τυπογραφείας

“Ανάσα” για την Κουντούρα με την αποκατάσταση του πρώην Χ.Α.Δ.Α

Επιτέλους τέλος για τον πρώην Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (Χ.Α.Δ.Α.) της Κουντούρας, καθώς δρομολογείται το έργο αποκατάστασής του. Η προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύτηκε και προβλέπει εργασίες αποκατάστασης του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποριμμάτων με τη διάθεση του ποσού των 280.860 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος ΧΑΔΑ παρότι είχε τυπικά κλείσει από το 2012, χρησιμοποιούνταν παρανόμως για την απόρριψη απορριμμάτων, πλαστικών από τα θερμοκήπια, ενώ ειδικά το καλοκαίρι οι πυρκαγιές ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Όπως είπε στα “Χ.ν.” ο δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου κ. Αντώνης Περράκης «με το έργο αυτό αντιμετωπίζεται ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, αποκαθίσταται ο πρώην Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων στην περιοχή της Κουντούρας».
Οι εργασίες που προβλέπει η μελέτη αποκατάστασης είναι μεταξύ άλλων:
•  Χωματουργικές εργασίες συλλογής διάσπαρτων απορριμμάτων από τη συνολική έκταση του ΧΑΔΑ και συγκέντρωσης τους στο υπό διευθέτηση απορριμματικό ανάγλυφο (σ.σ. μεγάλο όγκος πλαστικών νάυλον που παλαιότερα είχαν χρησιμοποιηθεί για τα θερμοκήπια έχει διαχυθεί στις πλαγιές μέχρι και τον Κριό.)
• Χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης και εξομάλυνσης του ανάγλυφου.
•  Κατασκευή έργων τελικής κάλυψης.
• Έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων.
• Περιφράξεις, πύλη εισόδου.
• Έργα Περιβαλλοντικής παρακολούθησης.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης και οι προσφορές από τις εργολαβικές εταιρείες προβλέπεται να έχουν κατατεθεί ως τις 13 Ιουλίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.