Μουσείο Τυπογραφείας

Ψήφος εμπιστοσύνης

Ο πόλεμος συνεχίζεται. Μια πολιτική μάχη τελείωσε με νίκη του κ. Τσίπρα.
Η επόμενη αναμέτρηση θα γίνει με την ψήφιση της “Συμφωνίας των… λιμνών”. Διαμορφώθηκε αναδιάταξη ενός νέου πολιτικού σκηνικού, για να πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, θεωρητικά βέβαια, χωρίς το κόμμα των ΑΝΕΛ, την ψήφο εμπιστοσύνης.
Κατά τη συνταγματική τάξη, η αρχή της δεδηλωμένης σημαίνει, ότι μία κυβέρνηση, για να ασκεί εξουσία, πρέπει να υποστηρίζεται απ’ το 50+1% του όλου αριθμού των βουλευτών. Ετσι δημιουργήθηκε ένα νέο πολιτικό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.
Το ρίσκο του κ. Τσίπρα, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, κατέληξε θετικά, καθώς το νούμερο 151 του βγήκε.
Η κυβέρνησή του διεσώθη, όπως και ο τέως συνέταιρός του κ. Π. Καμμένος, του οποίου εξήρε την προσφορά για την τετράχρονη συνεργασία τους, όμως αντί να εξοφλήσει την ηθική υποχρέωση, του λεηλάτησε το κόμμα.
Μετά το “συναινετικό διαζύγιο”, ο κ. Καμμένος διέγραψε δύο βουλευτές του που ψήφισαν “ναι”, τους άλλους δύο όχι και για να μην χαθεί η εκπροσώπηση του κόμματος ως κοινοβουλευτική ομάδα, προσέλαβε έναν απ’ τους ανεξάρτητους.
Τέτοιου είδους ανακατατάξεις δεν έχουν ξανασυμβεί, προβλέπεται δε οτι θα υπάρξει και συνέχεια. Κατά τον Κολοκοτρώνη «ο βιολιτζής άλλαξε ο χαβάς μένει ο ίδιος».
Το κλίμα αναξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου γίνεται ιδιαίτερα όλο και πιο βαρύ. Μπερδεύτηκε η ψήφος εμπιστοσύνης με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κατάφερε, να πάρει παράταση χρόνου παραμονής της στην εξουσία, επτά περίπου μηνών, χάριν έξι βουλευτών, που προσαρμόστηκαν στην πραγματικότητα. Τεσσάρων των ΑΝΕΛ, ενός απ’ το “Ποτάμι” και μιας εκ των ανεξαρτήτων. Ετσι θα μπορέσει, να εκπληρώσει την υπόσχεσή της λύσεως του Σκοπιανού και να προβεί σε μεταρρυθμίσεις στη χώρα. Να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, για να μην χαθεί άλλη 5ετία, όπως ανέφερε, να συνεχισθούν οι διαδικασίες για τη διαφθορά, να κάνει τις προσλήψεις προσωπικού για τους Δήμους, την Υγεία και Παιδεία, να αυξήσει τον κατώτερο μισθό και ό,τι άλλο κριθεί, να γίνει, που θα αποφέρει ψήφους.
Η επίλυση του Σκοπιανού και οι επερχόμενες εκλογές για την Ευρωβουλή, την Περιφέρεια, τους Δήμους και την ελληνική Βουλή έχουν μετατρέψει τη ζωή της κοινωνίας σε “κινούμενη άμμο”. Η επόμενη κυβέρνηση, όποια θα ‘ρθει, δεν προβλέπεται, να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία, ώστε να πάρει δύσκολες αποφάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας, να ξεφύγουμε απ’ τους κινδύνους που μας ζώνουν.
Στη διήμερη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης ακούσαμε τους μεν, να υβρίζουν τους δε. Τίποτα για τις δυσκολίες της χώρας εξόδου στις αγορές, για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων, για το Τραπεζικό σύστημα, τη μείωση των φόρων και την κοινωνική πρόνοια. Μόνο μπαλώματα. Η κοινή γνώμη έχει υπνωτιστεί απ’ τις προσφορές(!) εκείνων, που παλαιότερα άλλα έλεγαν και όταν είδαν ποια είναι η κατάσταση, άλλαξαν.
Αυτή την αλλαγή την ονόμασαν, αντί για “κωλοτούμπα”, προς το εύηχον “προσαρμογή στην πραγματικότητα”(!). Και ο κ. Τσίπρας απεδείχθη ικανότατος στην εφαρμογή της!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.