Μουσείο Τυπογραφείας

Ψηφίζεται η εξαίρεση αγροτών από το φόρο ιδιοχρήσης

Eντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψήφιση του μίνι-φορολογικού νομοσχεδίου στο οποίο έχει συμπεριληφθεί και η διάταξη που εξαιρεί τους αγρότες από την υποχρέωση να δηλώνουν τεκμαρτό εισόδημα για την ιδιοχρήση γης και να φορολογούνται για αυτό.

Στο κείμενο με τις παρατηρήσεις και τις διορθώσεις στο νομοσχέδιο που προτείνει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο, δε γίνεται καμία αναφορά στη συγκεκριμένη ρύθμιση, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να περάσει χωρίς προβλήματα από τη Βουλή ενώ έχει και τη στήριξη αρκετών βουλευτών της αντιπολίτευσης, όπως αναφέρει το agronews.

Υπενθυμίζεται ότι η ακριβής διατύπωση (Άρθρο 5) του νομοσχεδίου έχει ως εξής:

Στο τέλος της παρ. 2 του άρθρου 39 του ν.4172/2013 προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:

«Ειδικά για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υπολογίζεται τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση προς ανιόντες, κατιόντες και συζύγους, αγροτικών εκτάσεων στις οποίες περιλαμβάνονται λιβάδια, καλλιεργήσιμες γαίες, βοσκήσιμες γαίες, και κάθε είδους κατασκευές ή εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την άσκηση της δραστηριότητας αυτής.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.