Μουσείο Τυπογραφείας

Ψήφισμα συμπαράστασης ΕΛΜΕ Χανίων προς εργαζόμενους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Την εξίσωση δικαιωμάτων μεταξύ των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών στα Σ.Δ.Ε., για τη διαδικασία υποβολής και καταχώρισης της προϋπηρεσίας της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2019-20, ώστε να προσμετρηθεί ίσης χρονικής διάρκειας προϋπηρεσία για όλους τους εκπαιδευτικούς ζητά με ψήφισμά της η ΕΛΜΕ Χανίων.

Όπως αναφέρει αναλυτικά το σχετικό ψήφισμα «οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι στα ΣΔΕ της χώρας, αυτές τις μέρες γίνονται μπαλάκι ανάμεσα σε ΙΝΕΔΙΒΙΜ – Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. – Υπουργείο Παιδείας. Κάθε φορά κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος για αυτά τα ξεχασμένα σχολεία και τους εργαζομένους τους.
• Ένα βασικό θέμα που έχει προκύψει είναι οι αμοιβές των ωρομισθίων και συμβούλων εργαζομένων στα ΣΔΕ στο διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά για λόγους δημόσιας υγείας. Στα ΣΔΕ σύμφωνα με mail που έστειλε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ από την ομάδα έργου των ΣΔΕ, ζητείται από τις διευθύνσεις να μην καταχωρίσουν στα παρουσιολόγια των ωρομισθίων και συμβούλων, τις ώρες σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα, όμως, η σύμβαση των εκπαιδευτικών παραμένει ενεργή, άρα είναι «εργαζόμενοι». Με αυτόν τον τρόπο οι έχοντες ενεργή σύμβαση με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για εργασία στα ΣΔΕ είναι εγκλωβισμένοι σε μια σύμβαση έργου που τους δεσμεύει να μην εργάζονται, αφού τα σχολεία είναι κλειστά, να μην είναι άνεργοι ώστε να πάρουν κάποιο επίδομα του ΟΑΕΔ και να μην είναι σε αναστολή εργασίας ώστε να πάρουν κάποιο βοήθημα, όπως άλλοι που έχει ανασταλεί η εργασία τους λόγω covid-19.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ισχύσει και για τους εργαζομένους των ΣΔΕ ό,τι ισχύει και για τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και να καταβληθούν κανονικά οι αμοιβές όσο διάστημα διαρκεί η σύμβαση!
• Ένα ακόμα θέμα που υπάρχει, είναι η άνιση συμμετοχή στο διαγωνισμό 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν έδωσε βεβαιώσεις προϋπηρεσίας της τρέχουσας σχολικής 2019-20, για όλο το προβλεπόμενο διάστημα που ορίζει ο διαγωνισμός, αλλά για μέρος αυτού, με αποτέλεσμα να μη συμμετέχουν με ίσους όρους σε αυτόν. Για το θέμα αυτό έχει σταλεί δυο φορές αίτηση – ενημέρωση προς την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως (αρ. πρωτ. 19404/11-02-2020 και αρ. πρωτ. 27484/25-02-2020 ηλεκτρονικό πρωτόκολλο Υ.ΠΑΙ.Θ), αλλά και προς τον πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κο Δέρβο (αρ. πρωτ. 5130/11-02-2020 και 6947/25-02-2020 πρωτόκολλο ΙΝΕΔΙΒΙΜ), καθώς υπάρχουν και ατομικές αιτήσεις για έκδοση βεβαίωσης προϋπηρεσία, απεσταλμένες από συναδέλφους προς την ομάδα έργου ΣΔΕ στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, οι οποίες έχουν και αυτές πάρει αριθμό πρωτοκόλλου από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Δυστυχώς όχι μόνο τα αιτήματα των συναδέλφων δεν έχουν ικανοποιηθεί, αλλά το χειρότερο είναι ότι κανένας παραλήπτης δεν έχει απαντήσει εγγράφως σε έγγραφες πρωτοκολλημένες αιτήσεις προς δημόσιους φορείς.
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ την εξίσωση δικαιωμάτων μεταξύ των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών στα Σ.Δ.Ε., για τη διαδικασία υποβολής και καταχώρισης της προϋπηρεσίας της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2019-20, ώστε να προσμετρηθεί ίσης χρονικής διάρκειας προϋπηρεσία για όλους τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της αριθμ. 2ΓΕ/2019 προκήρυξης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019)»

Ψήφισμα συμπαράστασης ΕΛΜΕ Χανίων προς εργαζόμενους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.