Μουσείο Τυπογραφείας

Ψηφιακή οργάνωση και προβολή του Μουσείου και του Ολοκαυτώματος

render3-1Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, όπως και πέρυσι, σε Βιάννο, Ηράκλειο και Αθήνα, τιμώντας το Ολοκαύτωμα της Βιάννου.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηρόδρομου Αθήνας και Πειραιά θα προβάλλεται βίντεο για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου και τον αγώνα για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση. Το βίντεο είναι μια παραγωγή του Δήμου, της Ένωσης Θυμάτων, του Συλλόγου Βιαννιτών Αττικής “ο Διαβάτης” και τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών.

Μάλιστα προκειμένου η ιστορική γνώση να πάει … ένα βήμα παρακάτω, με τη στήριξη της Περιφέρειας, ο Δήμος Βιάννου και η Δ.Ε. του Μουσείου Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου προχωρούν σε συνεργασία με το ΙΤΕ για την ψηφιακή οργάνωση και προβολή του Μουσείου και του Ολοκαυτώματος με τεχνολογίες διάχυτης νοημοσύνης. Αρωγοί στην προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης και διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων στέκονται ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η αφήγηση που συγκλόνισε και τα βιβλία – δωρεά στη Βιβλιοθήκη του Μουσείου Ολοκαυτώματος και του Βλαχάκειου Ιδρύματος
Ως “ευχαριστώ” για την συγκλονιστική αφήγηση για το Ολοκαύτωμα της Βιάννου έλαβε κάποια βιβλία, κι εκείνος θέλησε να τα παραχωρήσει ως “δώρο” για το ευρύ κοινό. Ο λόγος για τον Αριστομένη Συγγελάκη, εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Βιάννου, Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου και Πρόεδρο της Δ.Ε. του Μουσείου Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου. Η ιστορία της μαρτυρικής Βιάννου, όπως την αφηγήθηκε στο characters.gr, ο Αριστομένης Συγγελάκης, που ήταν ακόμη έμβρυο όταν οι μαύρες σελίδες της ιστορίας γράφονταν, έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από το κοινό, με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα που φιλοξένησε την αφήγησή του, να θελήσει να τον ευχαριστήσει, δωρίζοντάς του κάποια βιβλία.

Ο ίδιος, όμως, εκτιμώντας ότι η απήχηση αυτή αντικατοπτρίζει την τιμή προς τον ηρωικό λαό της Βιάννου, θέλησε με τη σειρά του να παραχωρηθούν τα βιβλία αυτά στη Βιβλιοθήκη του νεότευκτου Μουσείου Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου και του Βλαχάκειου Ιδρύματος Βιάννου.

Πηγή: Cretalive

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.