Μουσείο Τυπογραφείας

Ψυχολόγοι για υποστήριξη μαθητών σε σχολεία των Χανίων

DSC01195Η αξιοποίηση των 6 ψυχολόγων -4 εκ των οποίων ήδη τοποθετήθηκαν σε 20 σχολεία των Χανίων- που διορίστηκαν στα Χανιά, θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων έντασης και προβλημάτων στις σχολικές κοινότητες.

Aυτό επισήμανε στα “Χ.Ν.” ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Μανώλης Μηλιαράκης στο περιθώριο της ενημερωτικής συνάντησης για τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων ένταξης που έχει ως στόχο την καλύτερη υποστήριξη των μαθητών με ιδιαιτερότητες (μαθησιακές, συναισθηματικές, κοινωνικές δυσκολίες). Η ενημέρωση έγινε από τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης. Ερωτηθείς αναφορικά με τη διαχείριση θεμάτων σε σχολεία που έχουν να κάνουν με παιδιά που επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά και ψυχολογικά προβλήματα, ο κ. Μηλιαράκης απάντησε πως «πρόσφατα η πολιτεία τοποθέτησε 6 ψυχολόγους στα Χανιά. Οι 4 ήδη έχουν αναλάβει από 5 σχολειά ο καθένας στα οποία θα είναι σε ένα κάθε μέρα. Αυτοί θα διαχειρίζονται τα θέματα που προκύπτουν με στόχο να υποστηρίξουν στο σύνολο της την εκπαιδευτική κοινότητα ( δασκάλους, μαθητές, γονείς».

“Κλειδί” η συνεργασία

Ο κ. Μηλιαράκης στάθηκε στο ζήτημα της συνεργασίας. «Στα 80 σχολεία που έχουμε στα Χανιά είναι λογικό να έχουμε 1-2 έντονα περιστατικά στο καθένα. Λίγο να ξεφύγει η διαχείριση τους μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις», είπε και απεθυθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς υπογράμμισε ότι «είναι ανάγκη να συζητάνε για πως θα βοηθήσουν το παιδί. Από κοινού με τους γονείς και τους ειδικούς. Έχουμε δει πως όποτε υπήρξαν θέματα έντασης στα σχολεία δεν υπήρχε συνεργασία από όλες τις πλευρές», τόνισε. Αναφορικά με την παράλληλη στήριξη ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας σχολίασε πως «φέτος υποστηρίχθηκαν όλα τα παιδιά που ζήτησαν παράλληλη στήριξη και τα 150. Κάποιοι γονείς που χρησιμοποιούν ιδιώτες εκπαιδευτικούς χρόνια, τους εμπιστεύονται και τους πληρώνουν έμειναν σε αυτούς αλλά η πολιτεία έστειλε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης για όλα τα σχολεία ».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.