Μουσείο Τυπογραφείας

Προβληματισμός για τις ελληνοποιήσεις αρνιών

Κινητοποίηση την επόμενη Παρασκευή στην Αντιπεριφέρεια

1Σε κινητοποίηση για το θέμα των ελληνοποιήσεων και των εισαγωγών προχωρούν οι κτηνοτρόφοι των Χανίων ζητώντας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να πραγματοποιήσουν ελέγχους.

H κινητοποίηση θα γίνει το πρωί της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων στην πλατεία Δικαστηρίων. «Θα προχωρήσουμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον κ. Βουλγαράκη γιατί θεωρούμαι ότι και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων φέρει ευθύνη γιατί δεν κάνει ελέγχους στα εισαγόμενα προϊόντα και αυτός είναι ένας λόγος που είμαστε σε αδιέξοδο» δήλωσε σε χθεσινοβραδυνή συνέντευξη τύπου o πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων κ. Μανούσος Σταυριανουδάκης. Το θέμα απασχολεί έντονα τους κτηνοτρόφους καθώς όπως είπαν έρχεται κρέας στην Κρήτη ως εισαγωγής και στη συνέχεια “βαπτίζεται” ντόπιο και πουλιέται στην αγορά του νησιού. Παράλληλα ο κ. Σταυριανουδάκης αναφέρθηκε και σε ένα υπό διαβούλευση νομοσχέδιο που εξαιρεί χωριά του Αποκόρωνα από την εξισωτική αποζημίωση για τους κτηνοτρόφους δηλώνοντας την αντίθεση του κλάδου του σε αυτό το ενδεχόμενο. Το μέλος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και πρόεδρος του Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων κ. Γιώργος Βενετάκης αναφέρθηκε στις αιμολιψίες. «Συμφωνούμε ότι τα ζώα πρέπει να ελέγχονται. Διαφωνούμε με τον τρόπο που γίνεται. Παλαιότερα γίνονταν από την κτηνιατρική υπηρεσία, τώρα το κόστος το επιβαρυνόμαστε εμείς. Ένα επιπλέον κόστος για μας, ενώ θα έπρεπε να γίνονταν με δαπάνη του Υπουργείου» είπε ο κ. Βενετάκης. Επίσης στάθηκε στο θέμα του ακατάσχετου ποσού λέγοντας πως το Υπουργείο είχε υποσχεθεί να είναι 15.000 ευρώ το χρόνο κάτι που θα διασφάλιζε τις επιδοτήσεις που παίρνουν οι παραγωγοί κάτι που δεν έχει γίνει. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα στις 22 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθει Παγκρήτια Συνάντηση Αγροτικών Συλλόγων στο Ρέθυμνο για όλα τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του νησιού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.