Μουσείο Τυπογραφείας

Πρωτοποριακή κατασκευή

Τη μετατροπή ενός κλασικού ποδηλάτου σε ηλεκτρικό διδάχθηκαν θεωρητικά και παράλληλα  μπόρεσαν να το κάνουν και πράξη οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων. Στο πλαίσιο ενός project για τα παραδοσιακά επαγγέλματα, οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ μπόρεσαν να μετατρέψουν ένα κοινό ποδήλατο σε ηλεκτρικό αξιοποιώντας έτοιμο εξοπλισμό.
O εκπαιδευόμενος Γιάννης Μαραγκουδάκης μας δείχνει πώς τοποθετεί το μηχανισμό, πως συνδέει τα πετάλια του ποδηλάτου με τη μπαταρία και πως ένα κλασσικό ποδήλατο κινείται με ηλεκτρισμό.
«Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 25 χλμ. και έχει αυτονομία 75 χλμ. Για τη λειτουργία του μηχανισμού και το στήσιμο του το μάθαμε στο Σχολείο» αναφέρει ο Γιάννης, ενώ η Ζαμπία Αγγελάκη τονίζει πως «όλοι είχαμε δει ηλεκτρικά ποδήλατα στο δρόμο, αλλά είναι διαφορετικό να μαθαίνεις πως λειτουργούν, πως γίνεται η μετατροπή τους».
Οι εκπαιδευτικοί Νίκος Σιδηρόπουλος και Νίκη Παντερμάκη που συνεργάστηκαν στο project σημειώνουν πως «στα πλαίσια της δράσης για τα παραδοσιακά επαγγέλματα, αναφερθήκαμε στο παλιό επάγγελμα του ποδηλατά. Σκεφθήκαμε ότι θα έχει πιο ενδιαφέρον για τους μαθητές αν το συνδέσουμε με το…μέλλον έτσι  αναπτύξαμε τη θεωρία της μετατροπής ενός απλού ποδηλάτου σε ηλεκτρικό. Τους διδάξαμε για το πως λειτουργεί όλος ο μηχανισμός και μαζί με τον εκπαιδευόμενο Γιάννη Μαραγκουδάκη πως γίνεται η μετατροπή του κλασσικού ποδήλατου σε ηλεκτρικό».
Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του δραστηριότητα το ΣΔΕ Χανίων θα προχωρήσει και σε άλλες ανάλογες καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.