Μουσείο Τυπογραφείας

Πρωτοχρονιά με βαρομετρικό χαμηλό

συννεφιά-1-1021x574Έντονη κακοκαιρία αναμένεται να επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας έως τις απογευματινές ώρες της Πρωτοχρονιάς, καθώς το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό «Ραφαήλ», που από νωρίς το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, αναμένεται να κινηθεί προς τα ανατολικά, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου (ΕΑΑ). Με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ και πάνω.

Πρόσκαιρη καιρική ανάπαυλα την Τετάρτη 
Εκτός από τις μπόρες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, η ανάπαυλα, θα είναι πρόσκαιρη καθώς «χιονιάς από τα παλιά», όπως τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου θέτει την χώρα σε τροχιά κακοκαιρίας.

Σε τροχιά κακοκαιρίας από την Πέμπτη

Ο χιονιάς θα κρατήσει 4- 5 μέρες και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από την Βοιωτία και βορειότερα, τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Πιο αισθητό το κρύο στην Αττική από την Παρασκευή

Δεν αναμένεται πάντως επιδείνωση σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Από την Πέμπτη θα έλθει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία», με κύρια χαρακτηριστικά το πολύ έντονο ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν την Ελλάδα από βορρά προς νότο, ανακοίνωσε στο μεταξύ το meteo-EAA επισημαίνοντας ότι ο «Ραφαήλ» θα προκαλέσει ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, καθώς επίσης στα κεντρικά και νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Το meteo-ΕΑΑ έδωσε στη δημοσιότητα δύο βίντεο στα οποία παρουσιάζει προγνωστικούς χάρτες βροχής και χιονιού μέχρι την Παρασκευή καθώς και την πορεία των αερίων μαζών στην Ευρώπη μέχρι το Σάββατο. Με αποχρώσεις του μπλε είναι ψυχρές αέριες μάζες που θα κατακλύσουν μεγάλο μέρος της ηπείρου και θα επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.