Μουσείο Τυπογραφείας

Πρώτο βήμα για τον κόμβο της Σούδας

kombossoudasΣτο Περιφερειακό Συμβούλιο για δημοσιοποίηση και τυχών ενστάσεις από πολίτες διαβιβάστηκε από την “Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης” η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον κόμβο της Σούδας.
Το συγκεκριμένο έργο που έχει φορέα υλοποίησης τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Χανίων και προβλέπει τη διαμόρφωση το νέου κόμβου και τον ανασχεδιασμό της σύνδεσης της Λεωφόρου Σούδας με την οδό Ακρωτηρίου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει και στην εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας για την «Προμήθεια και εγκατάσταση σταθμών παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Περιφέρεια Κρήτης».
Ο προϋπολογισμός της πρότασης μπορεί να φτάσει τις 900.000 ευρώ και θα αφορά την αγορά και τοποθέτηση δύο πλήρως εξοπλισμένων, σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Κρήτης, το Ηράκλειο και τα Χανιά. Οι σταθμοί αυτοί θα είναι εγκατεστημένοι σε σημείο που θα μπορούν να καταγράφουν τους ρύπους από την κυκλοφορία των οχημάτων και εν γένει τις εκπομπές αέριων ρύπων από τον αστικό ιστό.
Στα Χανιά ο σταθμός καταγραφής ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα τοποθετηθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης στο Ακρωτήρι σε συνεργασία με το επιστημονικό ίδρυμα.

Οι χρηματοδοτήσεις των Περιφερειακών Ενοτήτων για το 2019 για κοινωνικές δράσεις επίσης θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβοόυλιο. Συνολικά προβλέπεται να διατεθεί ένα ποσό 140.000 ευρώ. Η διανομή του ανά Περιφερειακή Ενότητα θα γίνει ανάλογα με τον πληθυσμό. Ειδικότερα η Π.Ε. Ηρακλείου θα λάβει 68.600 ευρώ, η Π.Ε. Ψανίων 35.140 ευρώ, η Π.Ε. Ρεθύμνου 19.180 ευρώ, η Π.Ε. Λασιθίου 17.080 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.