Μουσείο Τυπογραφείας

Κόντρα στο Δημοτικό συμβούλιο Χανίων για την διαχείριση του τουρισμού

Αντιπαράθεση για το ζήτημα της διαχείρισης του τουρισμού στο πρώτο Δημοτικό συμβούλιο δια ζώσης μετά από τρεις μήνες στα Χανιά. Αρχικά ο δήμαρχος κ. Π. Σημανδηράκης αναφέρθηκε στις ενέργειες της δημοτικής αρχής την περίοδο της καραντίνας αλλά και στις επαφές που είχε με τον πρόεδρο της Aegean κ. Βασιλάκη.

Παράπονα εξέφρασε ο κ. Παπαδογιάννης για τη μη κλήση του στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Αegean.

Για πλήρη έλλειψη προετοιμασίας από μεριάς του δήμου έκανε λόγο ο κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης, επισημαίνοντας πως « φάνηκε πως σε μια στημένη συνάντηση ακούσατε αυτά που σας είπε ο κ. Βασιλάκης και δεν μπορούσατε καν να τα αντικρούσετε… Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Βασιλάκη κάνατε εσείς καμία συνάντηση με άλλους θεσμικούς φορείς πχ. τους ιδιοκτήτες των αεροδρομίων;».

Απαντώντας ο δήμαρχος Χανίων Π. Σημανδηράκης μίλησε για αντιπολιτευτική διάθεση του κ. Αρχοντάκη που θα μπορούσε να την καταλάβει αν μπροστά μας δεν είχαμε ένα οικονομικό Αρμαγεδώνα.

«Αλίμονο αν ένας επιχειρηματίας, ένας ξενοδόχος, να πιστεύει ότι μπορεί να έλθουν οι Σκανδιναβοί στα Χανιά και αν δεν έλθουν την ευθύνη θα την έχει ένας Δήμος» είπε ο κ. Σημανδηράκης. Είπε επίσης ότι τα αιτήματα προς τον κ. Βασιλάκη προέκυψαν από τη διαβούλευση του Δήμου με την Περιφέρεια, την Ένωση Ξενοδόχων και άλλους φορείς και ανέφερε το αίτημα για χαμηλά ναύλα και για δημιουργία σταθμού βάσης στο αεροδρόμιο Χανίων.

«Τα αεροπορικά ναύλα είναι ακριβά γιατί δεν λειτουργεί η ελεύθερη αγορά» ανταπάντησε ο Γρ. Αρχοντάκης.

Από τη μεριά του ο Τ. Βάμβουκας σημείωσε πως «ο Δήμος σύμφωνα δεν κρατάει το μαγικό ραβδί αλλά μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες για τη στήριξη της οικονομίας. Κάποια πράγματα έγινα θα μπορούσαν να γίνουν με περισσότερη μελέτη και σχέδιο όπως είχαμε προτείνει από την αρχή».

«Άνοιξαν οι επιχειρήσεις στα Χανιά ποιος πηγαίνει; Πως θα στηριχθεί η εργασία; Από ποιον γίνεται η τουριστική προβολή της χώρας; Ποια είναι η εταιρεία που πήρε τα χρήματα για να την υλοποιήσει; Προβληματιστήκαμε για τη μονοκαλλιέργεια του τουριστικού προϊόντος στον τόπο μας» υπογράμμισε ο Γιάννης Σαρρής.

«Έχετε ταυτισθεί με την κυβέρνηση» κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ο Νίκος Βουρλάκης, συμπληρώνοντας πως «τα δις που θα έλθουν από την Ε.Ε. ως επιχορήγηση και ως δανεισμός θα πάνε σε συγκεκριμένες τσέπες».

Τέλος από τους επικεφαλείς των παρατάξεων ο Σ. Ρίζος άφησε αιχμές στη δημοτική αρχή για «αναπαραγωγή της κυβερνητικής προπαγάνδας σε όλα τα επίπεδα» και πρόσθεσε πως «όλοι οι προλαλήσαντες μίλησαν μόνο για τους επιχειρηματίες ουδείς μίλησε για τους εργαζόμενους και για τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους που είναι δύο μήνες χωρίς μισθούς».

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΚΑΜ στο παλιό λιμάνι. Οι καρέκλες είχαν διευθετηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι κοντά οι σύμβουλοι ενώ ξεχωριστές θέσεις πίσω από τους συμβούλους έχουν οριοθετηθεί για τους δημοσιογράφους.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πρώην δημοτικών συμβούλων Χαρούλας Μυλωνάκη και Δημήτρη Παπαδάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.