Μουσείο Τυπογραφείας

Προτεραιότητα στις άδειες φύτευσης οι αμπελώνες ως 50 στρέμματα

ampelia ampelourgoi agrotesΑπό τα 20 στα 50 στρέµµατα ύπαρξης υφιστάµενου αµπελώνα αυξήθηκε το όριο λήψης της υψηλότερης βαθµολογίας στο κριτήριο «έκτασης» στα πλαίσια των αιτήσεων Αδειών Φύτευσης για το έτος 2019, που ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου και θα µείνουν ανοιχτές έως 27 Μαρτίου.

Όπως επισημαίνει το Agronews, το όριο αυτό ισχύει στις Περιφέρειες Κεντρικής και ∆υτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας και ∆υτικής Ελλάδας, ενώ στις υπόλοιπες πέφτει στα 30 στρέµµατα, σύµφωνα µε τροποποιητική απόφαση (ΦΕΚ 613/Β’/2019).

Επιπλέον, αυτό που αλλάζει είναι πως οι Περιφέρειες οµαδοποιούνται σε τρεις ζώνες για τη λήψη αδειών, µε τον ανταγωνισµό των δικαιούχων βάσει των κριτηρίων να γίνεται εσωτερικά σε αυτές.

Υπενθυµίζεται ότι τα τελευταία χρόνια ο Σύνδεσµος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) φωνάζει για συρρίκνωση του ελληνικού αµπελώνα µε την τακτική του υπουργείου να µοιράζει άδειες σε πολύ µικρές εκµεταλλεύσεις 10-20 στρεµµάτων, κάτι που δεν φαίνεται να λύνεται µε τα παραπάνω «µικροµερεµέτια» της διαδικασίας αδειοδότησης. Σηµειωτέον ότι και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε σχετική ανακοίνωσή του «πανηγυρίζει» για προτεραιότητα σε καλλιεργητές µε µικρό κλήρο

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.