Μουσείο Τυπογραφείας

Προτάσεις στο Δ.Σ. Πλατανιά

Κύριε διευθυντά,
σε πρόσφατο Δ.Σ. Πλατανιά πρότεινα δύο σημαντικά ζητήματα τα οποία απαιτούν θεσμική διευθέτηση:
1. Σχετικά με τις αρμοδιότητες του ν. 4258/2014 περί διαδικασιών οριοθέτησης και ρυθμίσεων θεμάτων για τα υδατορέματα, προβλέπεται η διαδικασία επέμβασης και οι αρμοδιότητες οι οποίες είναι αλληλεπικαλυπτόμενες. Στο άρθρο 7 δε, προβλέπεται η διαδικασία ανάθεσης εκτέλεσης έργων διευθέτησης/αντιπλημμυρικής προστασίας και εργασίες συντήρησης σε ΟΤΑ Α βαθμού, δηλαδή στους δήμους.
Επειδή όμως η γενική διαπίστωση είναι ότι κωλυσιεργούν οι διαδικασίες και υπάρχει μεμψιμοιρία για τις αρμοδιότητες, πρότεινα να περιέλθουν οι αρμοδιότητες σαφώς στους δήμους (σε υδατορέματα που βρίσκονται στα όρια ευθύνης τους) με τους αντίστοιχους πόρους ώστε να προχωρούν απρόσκοπτα τις διαδικασίες καθαρισμού και έργων για να περιοριστούν στο μέλλον αντίστοιχα φαινόμενα.
2. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος να ακολουθήσει τη διαδικασία χαρτογράφησης των υδατορεμάτων σε επίπεδο χώρας όπως ξεκίνησε να κάνει με τους δασικούς χάρτες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα διαπιστωθούν τυχόν αυθαιρεσίες, καταπατήσεις κ.λπ. είτε από φορείς του δημοσίου είτε από ιδιώτες και θα πρέπει παράλληλα να οριστεί διαδικασία θεραπείας.
Αν δεν δρομολογηθούν τα ανωτέρω δυστυχώς θα είμαστε αποδέκτες αντίστοιχων φαινομένων όχι μόνο στους δήμους των Χανίων αλλά και στους δήμους ολόκληρης της χώρας. Είναι μονόδρομος για να περιοριστούν στο μέλλον αντίστοιχα φαινόμενα.
Κώστας Πατεράκης,
μηχανικός-δημοτικός σύμβουλος Πλατανιά.

1 σχολιο

  • [HLIAS] ~ ~ ~ Απάντηση

    Καλα . θα τολμησει ενας Δημος να τα βαλλει με τα συμφεροντα μεγαλο παρανομων ξενοδοχων οταν δεν τολμα το ΚΡΑΤΟΣ και τωρα ειδικα που ειναι εκλογικη χρονια? Ποτε και που προχωρησε σωστα να δινουν αρμοδιοτητες στους δημους ? Η μονιμη δικαιολογια των δημων ειναι δεν εχουμε προσωπικο ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ. Και στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ ειχε παρει ο δημος λεφτα για το ρεμα που χαθηκαν 4 ανθρωποι αλλα εργα μηδεν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.