Μουσείο Τυπογραφείας

Πρόταση για δημιουργία Μουσειακής Υποδομής και Πωλητηρίου στον Ομαλό

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Επανοχώρι Σελίνου του Δήμου Καντάνου-Σελίνου, συνέλευση των κατοίκων παρουσία του Δημάρχου Αντωνίου Περράκη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καντάνου – Σελίνου «στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικού Σελίνου Νικόλαος Φιωτοδημητράκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελευθέριος Καστανάκης, Ιωάννης Γεντεκάκης, Ευτύχιος Γναφάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Επανοχωρίου Ευτύχιος Καλαμαράκης και ο Ιωάννης Παλλήκαρης Ομ. Καθηγητής Οφθαλμολογίας, Πανεπιστήμιο των Ορέων.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
1. Η διαχείριση της Λιμνοδεξαμενής του Ομαλού &
2. Η αξιοποίηση του κτιρίου που βρίσκεται στην είσοδο του Ομαλού, του οποίου η κατασκευή ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, στο πλαίσιο του Προγράμματος « Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Περιοχών Υπαίθρου» (ΟΣΑΠΥ).
Προτάθηκε να δημιουργηθεί ένας χώρος Μουσειακής Υποδομής και Πωλητηρίου ειδών πρωτογενούς τομέα, όπως π.χ. τυροκομικά προϊόντα, προϊόντα μελιού, τα οποία θα παρασκευάζονται και θα μεταποιούνται από ομάδες τοπικών παραγωγών μέσα στον ανακαινισμένο πλέον χώρο και θα διατίθενται προς πώληση στον χώρο αυτό.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής των τοπικών προϊόντων αποκτώντας έτσι κάποιες γνώσεις για το αντικείμενο της παραγωγής αλλά και μοναδικές εμπειρίες για κάτι που μέχρι τώρα ήταν άγνωστο»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.