Μουσείο Τυπογραφείας

Πρόστιμα λόγω… χαλασμένων παρκομέτρων

Με το ρεπορτάζ του κ. Λυβιάκη στην εφημερίδα “Χ.Ν.”, σχετικά με τα χαλασμένα παρκόμετρα, διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά, ότι είμαστε κάτοικοι μιας πόλεως που πρέπει αυστηρώς να ακολουθούμε τους νόμους και σωστά έτσι πρέπει, αλλά όχι να τους ακολουθούμε εμείς, όταν ο αρμόδιος τομέας, στην προκειμένη περίπτωση ο Δήμος, να μην σέβεται τους πολίτες.
Το ρεπορτάζ ανέφερε τις εμπειρίες, τις άσχημες, ενός πολίτη, που του επιβλήθηκε πρόστιμο γιατί δεν πήρε από το χαλασμένο παρκόμετρο το χαρτάκι. Το ίδιο πρόστιμο επιβλήθηκε και στην κόρη μου και έχω προσωπική εμπειρία.
Αφού είναι χαλασμένο, γιατί να πληρωθεί πρόστιμο; Αξίωση του δήμου είναι να περπατήσει ο εκάστοτε πολίτης, ηλικιωμένος, μητέρα με παιδί, μητέρα με καρότσι, πολίτες με… ειδικές ανάγκες, αρκετά μακριά, για να βρει, αν είναι τυχερός, παρκόμετρο εν λειτουργία; Από το γήπεδο, δηλαδή, θα πρέπει να πάει στην Τράπεζα Χανίων ή στο Ρολόι του Κήπου, ή ακόμη και στα Νέα Καταστήματα; Έχει λογική αυτή η απαίτηση;
Ένας επισκέπτης, Έλληνας ή ξένος τουρίστας, που παρκάρει σ’ έναν δρόμο με χαλασμένο παρκόμετρο, πού ξέρει πού είναι το επόμενο παρκόμετρο; Υποχρέωση του Δήμου είναι να διατηρεί σωστά εν λειτουργία, τα παρκόμετρα. Είναι ένα αρκετά σοβαρό έσοδο κάθε δήμου που μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά, αφού χιλιάδες είναι οι επισκέπτες. Γιατί να μην πληρώσουν; εμείς οι ντόπιοι, αν δεν θέλουμε να περπατήσουμε και παρκάρουμε στο κέντρο, γιατί να μην πληρώσουμε; πρέπει λοιπόν, τα παρκόμετρα να λειτουργούν. Να εξυπηρετούν σωστά, να εξελίσσονται προς το καλό και να λύνουν προβλήματα. Όχι να είναι ρημαγμένα και με θράσος ο δήμος να ταλαιπωρεί και να τιμωρεί τους πολίτες.
Τι άλλο… επιτέλους θα μάς επιβληθεί; ποιά άλλη τιμωρία θα μάς επιβληθεί για πράγματα που παραμελεί ο Δήμος;
Είναι σεβασμός από μέρους της δημοτικής αρχής προς τους πολίτες; Ενδιαφέρεται όταν ψηφίζει πιλοτικά εκπαιδευτικά προγράμματα άνευ κανενός αντικρίσματος; γονείς και παιδιά θα είναι τα θύματα το Σεπτέμβριο… Είναι σεβασμός και φροντίδα όταν μόνο τιμωρείς και δεν δίνεις τίποτε; δεν δίνεις καθαριότητα, δεν δίνεις ασφαλείς δρόμους, δεν δίνεις πεζοδρόμια δίχως λακκούβες, δεν δίνεις όμορφες πλατείες, πάρκα, σχολεία… Σβήνεις τα διδακτικά γκράφιτι παιδιών που έγραψαν καλαίσθητα σε τοίχους και αντίθετα ανέχεσαι τις… μουτζούρες – γκράφιτι που έχουν καταστρέψει όλα τα κτίρια της πόλης.
Τα δε κατακόκκινα – λευκά κολονάκια, σχεδόν τα περισσότερα, είναι κατεστραμμένα από τα παράνομα παρκαρίσματα, έχουν καταντήσεις γελοία! Η απαίτηση – διαμάχη της δημοτικής αρχής από τα τουριστικά καταστήματα να εξαφανίσουν από εμφανή σημεία την πραμάτεια τους, είναι μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό. Ακόμη και τις όμορφες γλάστρες σε κάποια σημεία της παλιάς πόλης, που μόνο ομορφιά και γραφικότητα προσδίδουν και αυτό τιμωρείται με πρόστιμα…
Υπάρχει τελικά κάτι σε αυτή την πόλη που να αναγνωρίζεται και να μην τιμωρείται;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Μαριάννα Μαυροματάκη

1 σχολιο

  • [MANOS] ~ 11 Ιουλίου 2018 ~ 22:02 ~ Απάντηση

    Ας μην ξεχνάμε το περίφημο σλόγκαν, “άλλοι παπάδες ήρθανε και άλλα Ευαγγέλια έχουν”. Στην ουσία ΔΕΝ έχουν ούτε Ευαγγέλια αλλά συγνώμη κιόλας, αμφιβάλω αν έχουν και Θεό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.