Μουσείο Τυπογραφείας

Προστασία δανειοληπτών από τις τράπεζες

Κύριε διευθυντά,
επειδή πολλοί οφειλέτες τραπεζών, μείνανε εκτός ν. Κατσέλη και ακόμα δεν έχουν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ν. 4605/2019 (ηλεκτρονική πλατφόρμα), για να σώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και ιδιαίτερα την πρώτη τους κατοικία, η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προτείνει την Εξωδικαστική διαμεσολάβηση, ως “έσχατο εργαλείο ρύθμισης των οφειλών τους προς τις τράπεζες. Ενεκα τούτου και επειδή χωρίς να κάνουμε τη ρύθμιση της “ανάγκης” υπάρχει ο κίνδυνος να πλειστηριαστεί το σπίτι μας, από τη δική μας αμέλεια, καλό είναι να ενημερωθούμε έγκαιρα .
Επειδή, νοιώσαμε στα χρόνια της κρίσης, το “σκληρό και άκαμπτο” πρόσωπο των τραπεζών, μπορούμε να πούμε ότι σήμερα το πεδίο έχει διαφοροποιηθεί και οι τράπεζες δέχονται τη διαμεσολάβηση και είναι ένας τρόπος να ρυθμιστεί το χρέος, χωρίς δικαστήρια.
Χρόνια τώρα, ως Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καλούσαμε τις τράπεζες, να δεχθούν τη μειωμένη ρευστότητα του καταναλωτή, λόγω περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και να ρυθμίζουν τα χρέη των δανειοληπτών, αλλά αδιαφορούσαν επιλέγοντας, την έκδοση Διαταγών Πληρωμής, κατασχετήριων εκθέσεων, δέσμευση λογαριασμών και φθάνανε να απειλούν με κάθε τρόπο για πλειστηριασμούς.
Χρόνια τώρα εκλιπαρούσαμε την Πολιτεία, να δεσμεύσει τις τράπεζες με νομοθεσία να πουλούν τα δάνεια στους ίδιους τους οφειλέτες – εγγυητές σε τιμές των funds και όχι στα funds, τα οποία έχουν φορολογική έδρα στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα χάσιμο φορολογικών εσόδων.
Τέλος, καλούμε κάθε οφειλέτη, οποιουδήποτε επαγγέλματος να  επικοινωνήσει μαζί μας για τη ρύθμιση οποιουδήποτε δανείου του, καθώς οι τράπεζες σήμερα προβαίνουν σε ρυθμίσεις και φθάνουν ακόμα και σε διαγραφή χρέους, που θεωρείται κέρδος και για τις δύο πλευρές, αφού αποφεύγονται οι δικαστικές διαμάχες, που αποφέρουν μακροχρόνια αναμονή, χρήματα, χρόνο και ψυχική φθορά.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 2821092306, 2821092666
Η πρόεδρος της Ενωσης
Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.