Μουσείο Τυπογραφείας

Προσφορά σε ΑμεΑ

» Κουμπαράς για τη δημιουργία παιδικής χαράς  

Τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας ζητάει η ομάδα στήριξης του εθελοντικού σωματείου “Συνάνθρωπος” προκειμένου να δημιουργηθεί παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρίες δίπλα στο 2ο Eιδικό Σχολείο στις Στέρνες Ακρωτηρίου. Για τον σκοπό αυτό τοποθετήθηκε την Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Χανίων ο πρώτος κουμπαράς οικονομικής ενίσχυσης όπου μπορούν οι πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθεια του Συλλόγου.
Mιλώντας στους δημοσιογράφους η γραμματέας του Συλλόγου Κατερίνα Σταματάκη εξέφρασε τις ευχαριστίες του Συλλόγου προς το Εργατικό Κέντρο Χανίων για την ανταπόκρισή του στην πρόταση που έγινε να τοποθετηθεί κουμπαράς οικονομικής ενίσχυσης. «Είναι η αρχή μιας δράσης που ξεκινάει ο “Συνάνθρωπος” και θα στηθούν κουμπαράδες σε διάφορες επιχειρήσεις και άλλα σημεία της πόλης όπου θα μπορεί οποιοσδήποτε να δωρήσει ένα ποσό στον Σύλλογο», τόνισε η κα Σταματάκη και συμπλήρωσε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν προορίζονται για τη δημιουργία ενός πάρκου συνύπαρξης παιδιών ΑμεΑ με τυπικά παιδιά δίπλα στο 2ο ειδικό σχολείο στις Στέρνες Ακρωτηρίου.
Η κα Σταματάκη επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλες προτεινόμενες δράσεις μετά από ανοιχτή ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του «Συνανθρώπου».
«Ευελπιστούμε να ανταποκριθούν όλοι οι πολίτες των Χανίων όπως κάνουν και τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό που έχουμε διαπιστώσει στην πορεία των χρόνων που δραστηριοποιείται ο “Συνάνθρωπος” είναι ότι όταν υπάρχει ένας στόχος κάθε βρίσκονται οι πόροι. Από τη μεριά μας θα τους ενημερώνουμε συχνά για τις δράσεις μας και την εξέλιξη του έργου», ανέφερε η κα Σταματάκη. Διευκρίνισε ακόμα ότι το κόστος για την κατασκευή της ειδικής αυτής παιδικής χαράς, που περιλαμβάνει εξειδικευμένο και πιστοποιημένο εξοπλισμό για παιδιά με αναπηρίες, εκτιμάται γύρω στις 30.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος της μελέτης που δεν είναι καθόλου αμελητέο.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο «Συνάνθρωπος» που ξεκίνησε τη δράση του από το 2012 για να βοηθήσει τη μικρή Ραφαέλα, έχει πραγματοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Μεταξύ αυτών, ήταν η ανακαίνιση του κτηρίου του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, η δημιουργία αίθουσας «αισθητηριακής ολοκλήρωσης» στην ΕΛΕΠΑΠ, η κατασκευή κατάλληλων υποδομών για ΑμεΑ στο ΕΕΕΕΚ Κισάμου, η ανακαίνιση και διαμόρφωση χώρων αναψυχής στη Στέγη Κοριτσιών του Αγίου Νεκταρίου κ.ά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.