Μουσείο Τυπογραφείας

Προσανάμματα φωτιάς στον Aγιο Ματθαίο

  • Στην οδό Προφήτη Ηλία
  • Στην οδό Πανηγυράκη
  • Στο Δάσος Αγ. Ματθαίος
  • Διασταύρωση Τσουρουνάκη- Σ. Πανηγυράκη

Eίναι περισσότερο από μήνας που οι κάτοικοι της περιοχής στη δυτική παρυφή του πευκοδάσους Αγίου Ματθαίου και συγκεκριμένα στο τμήμα που περιλαμβάνεται μεταξύ οδού Ακρωτηρίου και αυτής Στέλιου Πανηγυράκη, αλλά και πιο πέρα, αγωνιζόμαστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα καούμε, όπως κινδυνέψαμε πριν από δύο χρόνια οπότε και έγιναν παρανάλωμα του πυρός κάπου οκτώ μεγάλα πεύκα από τα οποία άλλα είναι ακόμη όρθια κατάμαυρα και άλλα… ξαπλωτά ξεραμένα έτοιμα για ανάφλεξη.
Εφέτος, η κοπή των ξερών χόρτων έγινε όχι για πυρασφάλεια αλλά για ομορφιά φαίνεται, αφού αποψιλώθηκαν μόνο αυτά δίπλα στην όποια άσφαλτο. Στη συμβολή των οδών Τσουρουνάκη – Πανηγυράκη υπάρχουν μερικά ξερά τεράστια κλαδιά πεύκου που τα έσπασαν όταν, πριν από μήνα, εγκλωβίσθηκε σε αυτά η οροφή τεράστιας νταλίκας.
Πιο πέρα τα ξερά υπολείμματα της φωτιάς και αριστερά, στην ίδια οδό, μια σειρά ξερά κλαδιά από διμήνου. Μα και πιο κάτω, στην οδό Προφήτη Ηλία, τέρμα κατηφοριάς οδού Πανηγυράκη και πριν το Μουσικό Γυμνάσιο, από πέρυσι ολόκληρο οικόπεδο αγνώστου ιδιοκτήτη, με πλήθος κλαδιών, απερίφρακτο.
Σε τηλεφωνικές επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες (υπάρχουν άραγε αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου;), μάς παραπέμπουν η μια στην άλλη, γιατί ως αναφέρουν, άλλη παίρνει αυτά που έκοψε ο Δήμος και άλλη των ιδιωτών. Σε κλήσεις στο τηλέφωνο, υποτίθεται πυρασφάλειας, που μας υπέδειξε η Π.Υ., επί ημέρες καμία απάντηση, για την τοποθέτηση πυροσβεστικού κρουνού.
Εάν έχουμε οποιοδήποτε περιστατικό θα ζητηθούν ευθύνες οπωσδήποτε, και θα ευρεθούν ποιοι τις έχουν και γι’ αυτό δεν χρειάζεται επί του παρόντος να στείλουμε κάποιο εξώδικο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.