Μουσείο Τυπογραφείας

Προς το παρόν, ηρεμία

Με τη δεύτερη αξιολόγηση να αποτελεί πλέον παρελθόν, η Ελλάδα στρέφει τώρα το βλέμμα της στην έξοδο προς τις αγορές, αναμένοντας την ανάπτυξη – οικονομική επανεκκίνηση, με τη στήριξη και των Βρυξελλών.

Τα εύσημα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης “έρχονται” από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και η κυβέρνηση -ικανοποιημένη- αισιοδοξεί για την… αλλαγή σελίδας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών. Ο δρόμος μέχρι σήμερα, ήταν, σαφώς, ανηφορικός. Με συνεχή μέτρα λιτότητας -τόσα χρόνια τώρα- και θυσίες από τον ελληνικό λαό, που γι’ αυτόν η αλλαγή… σελίδας θα αργήσει να έρθει…

Αλλωστε την πλάτη του “βαρύνουν” για τα καλά τόσο τα προηγούμενα όσο και τα πρόσφατα μέτρα που ελήφθησαν, στο “όνομα” της αξιολόγησης. Τα δύσκολα ωστόσο, δεν έχουν περάσει. Μην ξεχνούμε ότι έχουμε “πίσω” το ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους και, επίσης, ένα ΔΝΤ που επιμένει και απαιτεί νέα μέτρα και μεταρρυθμίσεις, για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Προς το παρόν, όλα δείχνουν “ήρεμα”.

Μέχρι και οι αγωνίες για τα Eurogroup μας… τελείωσαν, αφού η Ελλάδα δεν “απασχολεί” πλέον τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών. Προς το παρόν… Αλλωστε διανύουμε και την καλοκαιρινή περίοδο. Για τα υπόλοιπα, έχουμε καιρό!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.