Μουσείο Τυπογραφείας

Προπαγάνδα από τουρκικά ΜΜΕ με εικόνες από τους Φούρνους

Στα πρώτα θέματα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ της Τουρκίας φιγουράρουν οι φωτογραφίες των Ελλήνων που φέρονται, σύμφωνα με τον τούρκο πρωθυπουργό, να ύψωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος.

Ακολουθώντας για ακόμη μια φορά την πρακτική της προπαγάνδας, τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν «αστραπιαία» φωτογραφίες των Ελλήνων από το σημείο, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Μπιναλί Γιλντιρίμ. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ομιλία του, «γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ)».

«Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση» πρόσθεσε ο Γιλντιρίμ.

Διαψεύδει τον Γιλντιρίμ ο Δ.Τζανακόπουλος
Δεν πρόκειται να δεχθούμε αμφισβητήσεις και γκρίζες ζώνες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καλώντας ταυτόχρονα την Τουρκία να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού, υπογράμμισε ότι θα υπάρχει επικοινωνία σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχουν ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδες, απάντησε πως η κυριαρχία δεν εξαρτάται από αυτό, είναι αδιαμφισβήτητη και κυρώνεται από διεθνείς συνθήκες.

«Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος» τόνισε ο ίδιος.

«Παρόλα αυτά», πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα». Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, «οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των «γκρίζων ζωνών» ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».

Δήμαρχος Φούρνων: Η ελληνική σημαία κυματίζει στη βραχονησίδα
Τον τούρκο πρόεδρο διαψεύδει και ο δήμαρχος Φούρνων με δήλωσή του στη Ναυτεμπορική, τονίζοντας πως στο σημείο «κυματίζει η σημαία».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε το γεγονός της τοποθέτησης της σημαίας από τρεις νεαρούς κατοίκους του νησιού, σημειώνοντας πως «δεν το είδαν σαν κάτι το τόσο σημαντικό. Έτσι κι αλλιώς είναι ελληνικό έδαφος».

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.