Μουσείο Τυπογραφείας

Προοπτική στέγασης

Μέχρι τέλος καλοκαιριού αναμένεται, σύμφωνα με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, να έχει παραδοθεί το 4ο και τελευταίο κτήριο της Β’ φάσης των φοιτητικών εστιών του Πολυτεχνείου Κρήτης αυξάνοντας τη δυναμικότητα των εστιών κατά 15 δωμάτια. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου, στη Γ’ φάση του έργου που προβλέπει την κατασκευή άλλων 120 δωματίων (60+60), θα παραδοθούν τα πρώτα 60 δωμάτια μέχρι τον τέλος του χρόνου και τα άλλα 60 μέχρι το τέλος του 2020.
«Θεωρητικώς σε λιγότερο από 24 μήνες θα έχουμε 260 δωμάτια που σημαίνει ότι -αν αποφασίσουμε να κάνουμε κάποια από αυτά δίκλινα- θα λύσουμε πλήρως το στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών που έχουν χαμηλά εισοδήματα», σημείωσε ο κ. Διαμαντόπουλος και διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή 116 φοιτητές στεγάζονται στις εστίες του Πολυτεχνείου, ενώ οι αιτήσεις που γίνονται είναι περίπου οι διπλάσιες.
Ανέφερε ακόμα ότι εφόσον αυξηθεί η δυναμικότητα των εστιών, το Πολυτεχνείο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και φοιτητών με πιο υψηλά εισοδήματα που σήμερα δεν υποβάλλουν αιτήσεις θεωρώντας ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.