Μουσείο Τυπογραφείας

Προγραμματική σύμβαση για τη γέφυρα Κερίτη

Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΕΡΙΤΗ
Προγραμματική σύμβαση για τη γέφυρα Κερίτη θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και του Πολυτεχνείου Κρήτης ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης ο οποίος συμμετέχει σε έκτακτη σύσκεψη στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης. Νωρίτερα κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Αλικιανό ο κ. Σπίρτζης ήταν θετικός στο αίτημα του δημάρχου Πλατανιά κ. Μαλανδράκη και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη για κατασκευή νέας γέφυρας και αποκατάσταση της παλιάς ιστορικής γέφυρας μόνο για περιπατητές.

Η γέφυρα Κερίτη θα ανακατασκευαστεί στα πρότυπα του γεφυριού της Πλάκας στην Άρτα που είχε καταρρεύσει πλήρως και θα είναι έτοιμη μέχρι το καλοκαίρι.

Σήμερα δεκάδες κόσμος βρέθηκε στον Κερίτη στο σημείο όπου κατέρρευσε η γέφυρα.

Ο ΒΟΑΚ
Όσον αφορά τις κατολισθήσεις στον ΒΟΑΚ η αντιμετώπισή τους θα γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με βάση την έτοιμη προμελέτη που εστάλη στην Περιφέρεια και στον ΟΑΚ την
περασμένη Παρασκευή. Ο κ. Σπίρτζης σε επικοινωνία του με στελέχη του Υπουργείου ζήτησε οι εργολαβίες για τον ΒΟΑΚ να βγουν σε μία εβδομάδα με ηλεκτρονικό σύστημα και με κλήση κρητικών εταιρειών για να αναλάβουν την εκτέλεση του έργου.

ΣΤΑ ΝΩΠΗΓΕΙΑ
Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι εκκρεμεί 4 χρόνια στο υπουργείο η μελέτη Μαυρομουστάκο – Νωπήγεια η οποία αφορά στο σημείο πριν τα Νωπήγεια που ο δρόμος είχε υποστεί καθίζηση εδώ και 20 χρόνια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.