Μουσείο Τυπογραφείας

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής Επετείουτης 28ης Οκτωβρίου ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

•Από την 8η πρωινή της 27ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2014, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων.

Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2014 και σημαιοστολισμός των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

•ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Οκτωβρίου 2014:

ΩΡΑ 11.00 Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους. Στη τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών. Στην αρχή θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής Εκπ/σης, σπουδαστών Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.Επίσης θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών.

ΩΡΑ 13.00 Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, οργανισμούς Δημοσίου και Ιδ. Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές θα γίνουν ομιλίες με τις οποίες θα αναλύεται και θα εξαίρεται η
εθνική σημασία της Επετείου.

•ΤΡΙΤΗ 28 Οκτωβρίου 2014:

•ΩΡΑ 8:Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

•ΩΡΑ 10.45: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κα Μαρία Μαράκη, Φιλόλογος, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σούδας.

•ΩΡΑ 11.40

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης (ΑΔΦΧ), εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όποιον άλλο θα ήθελε να τιμήσει τους ηρωικούς πεσόντες.

Τα στέφανα με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου, και να έχει δηλωθεί στο Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Χανίων το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου που θα το καταθέσει, το αργότερο έως τις 27 Οκτωβρίου (τηλ. 28213-40115 και 40160).

Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου

ΩΡΑ 12 Παρέλαση (στον καθιερωμένο τόπο παρέλασης) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στο μεταξύ, η Π.Ε. Χανίων ανακοίνωσε ότι στις εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη θα εκπροσωπήσει ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, κ. Νικόλαος Καλογερής.

Επίσης, την Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014, ημέρα του Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, θα παρίσταται ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης στις σχετικές επετειακές εκδηλώσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.