Μουσείο Τυπογραφείας

Προφεστιβαλική εκδήλωση Αντιρατσιστικού φεστιβάλ Χανίων

efdfdfΣτα πλαίσια της διεξαγωγής της 3ης προφεστιβαλικής εκδήλωσης του 14ου Αντιρατσιστικού φεστιβάλ Χανίων, θα φιλοξενηθούν στο κοινωνικό στέκι – στέκι μεταναστών οι φωτογραφίες του λευκώματος No direction home το οποίο εκδόθηκε από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ . Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο τριάντα Ελλήνων φωτογράφων που αποτυπώνουν το προσφυγικό δράμα, την οδύσσεια των εκπατρισμένων από τις εμπόλεμες ζώνες στην Συρία και στο Κομπάνι μέχρι το προσφυγικό στρατόπεδο στο Καλαί και την πορεία τους μέσω της Ελλάδας και της βαλκανικής οδού προς τη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη.
Την Παρασκευή 14/6 και ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της έκθεσης παρουσία των φωτογράφων Μάριου Λώλου (μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, δουλεύει για το κινεζικό πρακτορείο «Xinhua News Agency»), και Νικόλα Κοκοβλή (συνεργάζεται με την «Εφημερίδα των Συντακτών» και με ξένα πρακτορεία ως free lancer φωτορεπόρτερ), συντονίζει η Ηλέκτρα Αλκεξανδροπούλου (Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ).
Θα  μιλήσουν για όσα είδαν, έζησαν, φωτογράφισαν, για όσα θα κουβαλάνε για πάντα μαζί τους, από την περίοδο που σαν εργαζόμενοι φωτορεπόρτερ κάλυπταν τα όσα διαδραματίζονταν στα νησιά του αιγαίου, τα κέντρα κράτησης και τα σύνορα. Θα μιλήσουν επίσης για το επάγγελμα του φωτογράφου, την σημαντικότητα της εικόνας στην διάδοση του προσφυγικού δράματος, την αλληλεγγύη και την στοχοποίηση του εργαζόμενου από ακροδεξιές οργανώσεις για το περιεχόμενο της δουλειάς του.

Η έκθεση θα παραμείνει στον χώρο του στεκιού Χ. Νταλιάνη 5 μέχρι και την Τρίτη 18 Ιουνίου και ο χώρος θα είναι ανοιχτός 19:00 με 22:00.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.