Μουσείο Τυπογραφείας

Προετοιμασίες για την πανηγυρική Λειτουργία του Χριστού στο Κεφάλι Κισσάμου

Μικρό σε πληθυσμό ήταν πάντα το Κεφάλι στα Εννιά Χωριά Κισάμου αλλά με σημαντική πρωτοπορία και παράδειγμα προς μίμηση στα μεταγενέστερα χρόνια για τον τουρισμό της ορεινής ενδοχώρας, όπου για το χωριό αυτό, άρχισε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1970 από έναν νοικοκύρη Κεφαλιανό, τον μακαριστό εδώ και λίγα χρόνια Γεώργιο Πολάκη.
Από την επίσκεψη στο Κεφάλι, καταγράψαμε πανοραμικές εικόνες από ψηλά με το χωριό να μοιάζει σαν ένα μικρό παράδεισο. Δύο σημαντικά κτίρια με ιστορία του Κεφαλίου το κάνουν να ξεχωρίζει. Το ένα από αυτά αφορά τον πύργο του Καλλέργη που κτίστηκε επί Νικηφόρου Φωκά και διέμενε η οικογένεια του ενός από τα τρία αδέρφια με το επώνυμο Καλλέργη. Από τα άλλα δύο αδέρφια ο ένας έμεινε στις Καλάθαινες χτίζοντας την γνωστή Ροτόντα για κατοικία του και ο άλλος στα Βαλσαμάκια. Το άλλο κτίριο αφορά την εορταζόμενη κεντρική εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην μεταμόρφωση του Σωτήρος και θα λειτουργηθεί αύριο 6 Αυγούστου πανηγυρικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.