Μουσείο Τυπογραφείας

[ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ]

Προεκλογικές άκαρπες κινήσεις

eklogesΓΙΝΟΝΤΑΙ προσπάθειες από τον ΣΥΡΙΖΑ «πολο-ποίησης» του λεγόμενου «προοδευτικού» χώρου (υπάρχει στην Ελλάδα «προοδευτικός χώρος» σήμερα;), με επιχείρημα την αντιμετώπιση των δεξιών και ακροδεξιών πολιτικών στην Ελλάδα και την Ε.Ε.

ΑΝ, φυσικά, δούμε την πολιτική που εφαρμόζει ο «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου» (ΣΥΡΙΖΑ) που μας κυβερνά κοντά τέσσερα χρόνια, θα διαπιστώσουμε πως ελλείπουν τόσο η Αριστερά, όσο και η Πρόοδος από τη ζωή των πολιτών. Η επιμήκυνση των δόσεων που οφείλει κανείς στην Εφορία ή η πολιτική επιδότησης (βλέπε, φτωχοποίησης) πολλών νοικοκυριών, δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόοδος, όσο κι αν παρουσιάζεται ως… αριστερή πολιτική!

ΛΙΓΗ αυτογνωσία δεν βλάπτει!

ΕΤΣΙ, πηγαίνοντας προς τις εκλογές, θα βλέπουμε συνεχώς δημοσκοπήσεις αρνητικές για το κυβερνών κόμμα. Και όσο κι αν προσπαθεί να επιμηκύνει την κυβερνητική του θητεία μέχρι τέλος του καλοκαιριού, τόσο θα προστίθενται και νέα προβλήματα (καταστροφικές πλημμύρες στην Κρήτη-πλην υποσχέσεων, αδιαφορία ή αδυναμία εφαρμογής τους). ΠΑΡΑ, λοιπόν, τον πακτωλό προεκλογικών παροχών και υποσχέσεων. Παρά την επιδοματική πολιτική της, παρά τις επιστροφές αναδρομικών, παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την υπόσχεση για χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο, η στάση των ψηφοφόρων δεν μεταβάλλεται.

ΚΙ ΑΥΤΟ, διότι τίποτα από τα παραπάνω δεν απαντά στις βασικές αγωνίες της πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και δεν μπορούν να κλείσουν το τραύμα που προκάλεσε στο πατριωτικό συναίσθημα του λαού η Συμφωνία των Πρεσπών: για την οποία, κανείς ελληνικός… λαός δεν ρωτήθηκε, σε αντίθεση με το… λαό των Σκοπίων. Δεν είναι διόλου τυχαίο που τα συνθήματα στις συγκεντρώσεις κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Β.Ε., επικεντρώνονται στο «ξεπούλημα της Μακεδονίας»! Κι ούτε είναι τυχαίο ότι οι διαμαρτυρίες αυτές… αντιμετωπίζονται όχι με επιχειρήματα, αλλά με δακρυγόνα και σπασίματα κεφαλών! Δεν είναι όλοι οι Μακεδόνες… ακροδεξιοί, κύριοι!

ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ένα τέτοιο «βαρίδι» (το «Μακεδονικό»), όποτε κι αν πάει σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει μεγάλες δυσκολίες-ακόμη και για προεκλογικές εμφανίσεις στη Βόρεια Ελλάδα…

1 σχολιο

  • [Γιώργος Κιαγιάς] ~ 6 Μαρτίου 2019 ~ 10:27 ~ Απάντηση

    Τα πράγματα έχουν κατασταλάξει εδώ και δύο χρόνια περίπου, αυτοί που ήθελαν τότε ακόμα να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, θα το κάνουν ο, τι και να συμβεί (για να πίστευες τότε ακόμα στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ήσουν εντελώς αφελής ή φανατικός οπαδός τους, και τέτοιοι δεν αλλάζουν γνώμη, ό, τι και να γίνει), αυτοί είναι γύρω στο 20% των ψηφοφόρων. Μετά το Μακεδονικό, ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε μόνος ταβάνι σε αυτό το ποσοστό, γιατί τώρα ό, τι και να κάνει δεν κερδίζει σημαντικό αριθμό αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Πάντα έλεγα πως η τακτικές του κ. Τσίπρα, που τόσοι τις θαύμαζαν, είναι κοντόφθαλμες, έτσι ρίσκαρε και με το Μακεδονικό, ίσως για ανταλλάγματα και σίγουρα για την δόξα, και έχασε, ως αποτέλεσμα, κάθε πιθανότητα να ανακάμψει δημοσκοπικά, παρέδωσε δηλαδή κάθε πιθανότητα να παραμείνει στην εξουσία μετά τις επόμενες εκλογές, για την χαρά της στιγμής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.