Μουσείο Τυπογραφείας

Προαπαιτούμενα…

w21-93723voulh2-800-454Για μια ακόμη φορά η Βουλή καλείται να εγκρίνει προαπαιτούμενα που έχουν επιβάλλει οι δανειστές της χώρας. Προαπαιτούμενα που, όπως είναι φυσικό, προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας. Ηδη, πολιτικά κόμματα και κοινωνικοί φορείς απευθύνουν καλέσματα σε κινητοποιήσεις σήμερα και τη Δευτέρα. Θεωρείται, ωστόσο, σχεδόν σίγουρο ότι θα ψηφιστούν και αυτά για να προχωρήσει η αξιολόγηση, να έρθει το φθινόπωρο και να… βγούμε από τα μνημόνια. Μόνο που, όπως έχει και άλλες φορές επισημανθεί, ακόμα και η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι καθόλου ανώδυνη. Ηδη, η χώρα πορεύεται σε μια νέα πραγματικότητα μέσα στην οποία θα ζει η κοινωνία τα επόμενα χρόνια. Με χαμηλούς μισθούς, πετσοκομμένες συντάξεις, υπέρογκη φορολογία και μείωση εργατικών – εργασιακών δικαιωμάτων.

Η έξοδος από τα μνημόνια δεν συνεπάγεται και έξοδο από την κρίση η οποία θα συνεχίσει να ταλανίζει την κοινωνία… Η ανάκτηση του κράτους -πρόνοιας και η στήριξη των πιο αδύναμων πρέπει σταθερά να αποτελούν προτεραιότητα της πολιτείας.

Δανός
Chania Bank

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.