Μουσείο Τυπογραφείας

Πράξη ανθρωπιάς

Τα μαλλιά τους δώρο στα παιδιά με καρκίνο έκαναν πολλοί μαθητές αλλά και ενήλικοι που συμμετείχαν στη χθεσινή δράση στο 2ο ΕΠΑΛ Χανίων – Ε.Κ. Χανίων με τη στήριξη συλλόγου “Ορίζοντας”.

Το τμήμα κομμωτικής του σχολείου έκοψε μαλλιά από 17 πόντους και παράλληλα πρόσφερε υπηρεσίες κομμωτικής σε όλους όσους συμμετείχαν στη δράση.
«Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία γιατί τα μαλλιά που συγκεντρώσαμε πηγαίνουν για τα παιδιά που έχουν καρκίνο και έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω της χημειοθεραπείας. Έχουμε μιλήσει με τους καθηγητές μας και μας έχουν εξηγήσει πόσο σημαντική είναι αυτή η δράση» είπε ο Παναγιώτης Βαρανάκης, ενώ η
Τζίλντα Λέσι συμπλήρωσε πως «νιώθουμε υπερήφανοι που θα κάνουμε κάτι και εμείς για να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά».
«Είναι μια δράση που επαναλαμβάνουμε εδώ και χρόνια. Γίνεται μια προσπάθεια για να βρισκόμαστε δίπλα στα παιδιά που δίνουν μάχη με τη ζωή και δίπλα στο συνάνθρωπος μας που δίνει μάχη για τη ζωή. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε» υπογράμμισε η εκπαιδευτικός κ. Τένια Μουρουζίδου τονίζοντας την ανάγκη της αλληλεγγύης και της αλληλουποστήριξης και της σύνδεσης του σχολείου με την κοινωνία. Από τη δράση του σχολείου έχουν ευαισθητοποιηθεί πολλοί επαγγελματίες κομμωτές που κάνουν κάτι ανάλογο στα καταστήματα τους.
Στη δράση πήραν μέρος οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Τσαμαντάκη, Χρύσα Αθανασίου, Τένια Μουρουζίδου, Μαρία Πανουργιά, Μαίρη Νικολαΐδου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.