Μουσείο Τυπογραφείας

Το πραγματικό ναυάγιο δεν έγινε στο Παρίσι

Για “ναυάγιο” στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές στο Παρίσι έκανε λόγο χθες ο διεθνής Τύπος, εξέλιξη που αναμένεται να δρομολογήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Οσες πιέσεις και αν ισχυρίζεται ότι δέχεται η κυβέρνηση από την τρόικα, ελάχιστοι πλέον είναι αυτοί που μπορούν πραγματικά να δείξουν… κατανόηση απέναντι στον ισχυρισμό αυτό.
Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ίσως να αποζητούν ένα… φιλικό χτύπημα στήριξης στην πλάτη, όμως είναι ξεκάθαρο πως αυτό δεν θα το βρουν από την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.
Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης επιστρέφουν σήμερα από το Παρίσι με σκυμμένο το κεφάλι. Η Ελλάδα, τους υποδέχεται με 24ωρη απεργία. Με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν μπορεί να γίνει ανεκτό κανένα άλλο βάρος στις πλάτες των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Τα πρόσθετα φοροεισπρακτικά μέτρα και οι περικοπές στο κοινωνικό κράτος που προβλέπει ο προϋπολογισμός που συζητά η Βουλή αυτές τις ημέρες, δείχνουν ότι για ακόμα μια χρονιά τη… νύφη θα την πληρώσουν και πάλι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Αυτοί άλλωστε είναι οι πραγματικοί “ναυαγοί” στον μνημονιακό ύφαλο στον οποίο είναι εγκλωβισμένη τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα.
Κατά το κοινώς λεγόμενο, ο καλός ο καπετάνιος φαίνεται στη φουρτούνα. Στην περίπτωση όμως της ελληνικής οικονομίας κατά πως φαίνεται το πλοίο πάει ακυβέρνητο…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.