Μουσείο Τυπογραφείας

Πού πάει η Ευρωπαϊκή Ενωση;

Για όσους δεν πίστεψαν στα όσα καταμαρτύρησα για τη «διεθνή του καπιταλισμού» στα δυο προηγούμενα σημειώματά μου, για το ρόλο της παγκοσμιοποίησης πρέπει να επαναλάβω ότι η διαδικασία αυτή θα βρει ρυθμό και εξισορρόπηση, για να καταστεί κλείδα στη συνέχιση της ζωής εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, που σκέφτονται μόνο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Έτσι μου έρχεται στο νου το τερατώδες ψέμα που ακούω τις τελευταίες ημέρες για τη μείωση της δαπάνης για την υγεία την οποία αναφέρονται ορισμένοι υπόδικοι (το τεκμήριο της αθωότητας είναι εδώ και είναι ισχυρό) για το νέο σκάνδαλο που αφορά την εταιρεία ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Δεν αναμοχλεύω πάθη και αντιδικίες, ούτε θεωρώ τον εαυτό μου αναλυτή σκανδάλων, είτε έρχονται από το FBI είτε προέρχονται από γεγονότα που λαμβάνουν χώρα και αποτελούν νοηματικό πεδίο άλλων αναλύσεων.
Όχι γιατί δε με αφορά η διαφθορά, που κοντεύει να γίνει δεύτερη φύση στο κράτος αυτό, αλλά η στόχευσή μου είναι να πείσω έστω και έναν από εμάς τους απλούς ανθρώπους για την αλήθεια που άκουσα τη Λιάνα Κανέλλη να αναλύει την περασμένη Παρασκευή από τον REAL FM. Έλεγε λοιπόν η παλιά άνκοργούμαν γνωστή τηλεπαρουσιάστρια , στέλεχος και πολιτικός του ΚΚΕ, ότι «Όταν μαλώνουν τα βουβάλια σκοτώνονται τα βατράχια στο βάλτο». Αυτή η ρήση είναι γνωστή και σωστή. Αλλά αν της δώσεις και την ερμηνεία που της έδωσε ο κυρία Κανέλλη, ασφαλώς και θα νοιώσεις μια πίκρα για την αλήθεια αυτή. Αρκεί, όπως λέει η ίδια να θεωρήσεις ότι ο βάλτος είναι το βουρκιασμένο πλέον καπιταλιστικό σύστημα, στο οποίο λόγω της παγκοσμιοποίησης ολοένα και περισσότεροι βούβαλοι τσακώνονται μεταξύ τους. Έτσι, ανάμεσα σε άλλους, οι κολοσσοί της υγείας κάνουν μεταξύ τους ανελέητο πόλεμο και όποιος επιβιώσει. Ο πόλεμος αυτό σκοτώνει τα βατράχια, τα οποία, κάτω από τις τερατώδεις οπλές των βουβαλιών μαρμελαδοποιούνται! Και μάλιστα χωρίς γυρισμό.
Καταλαβαίνω την ανάγκη να αμυνθούν οι εν δυνάμει κατηγορούμενοι, αλλά ας βρουν πραγματικούς όρους άμυνας και ας μην προσπαθούν να μας πείσουν ότι «επί των ημερών μου μειώθηκε το κόστος της υγείας». Αρκεί να αναλογιστούν ότι η μείωση δεν οφείλεται σε πράξεις ή παραλείψεις τους, αλλά στην κατακρήμνιση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών που μη έχοντας λεφτά, ουσιαστικά πέθαιναν από έλλειψη πόρων να προμηθευτούν τα φάρμακα που θα τους έκαναν καλά, ή έστω θα ανέστελλαν το μοιραίο να επισυμβεί, μήπως και βρισκόταν άλλος τρόπος δράσης για ίαση.
Πρέπει να καταλάβουν οι εμπλεκόμενοι ότι δεν είναι πλέον κανείς ηλίθιος από αυτούς που παραμένουν στον τόπο μας και προσπαθούν να επιβιώσουν.
Ας έλθουμε όμως, στο σοβαρό σημείο που αφορά τη μάχη των βουβαλιών στο βουρκιασμένο βάλτο (διάβαζε καπιταλιστικό σύστημα). Δε γίνεται να παραμείνουμε απλοί παρατηρητές στα τεκταινόμενα. Όπως έγραψα και πριν 1-2 σημειώματα μου, οι πολιτικοί που ασκούνται στην οσφυοκαμπτική στάση τους, είτε μεγάλων δημοκρατιών και βασιλείων, είτε μικρών περιφερειακών οντοτήτων τρέχουν κάθε χρόνο στο Νταβός για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους (οι μεγάλοι) ή για να λύσουν προβλήματα πολιτικής επιβίωσης (οι μικροί). Όλοι αυτοί πρέπει να αλλάξουν ρότα πριν να είναι αργά. Δεν μπορεί ο κάθε άρρωστος μεγαλοπωλητής να σκοτώνει απλούς ανθρώπους που είχαν την  ατυχία να στηριχτούν στα φάρμακά τους. Και δεν είναι μόνο τα φάρμακα, αλλά αυτά έχουν τη σύνδεση με τη ζωή. Από παντού εξικνείται ένας ανελέητος πόλεμος, προς κάθε κατεύθυνση. Και παντού φθάνουν τα καταστρεπτικά αποτελέσματα στα βατράχια που ποδοπατούνται. Στον τομέα της απασχόλησης, βλέπουμε ολοένα και περισσότερες προσδιορισμένες νέες ανακαλύψεις που δημιουργούν νέες στρατιές ανέργων. Στον τομέα των επιχειρηματικών σχεδίων. Σήμερα υπολογίζεις με ένα κόστος μια επένδυση και αύριο η επένδυση σου εμφανίζεται με τα μισά λεφτά. Στον τομέα των μεταφορών η βάρβαρη αθλιότητα γιγάντων του γερμανικού τομέα κατασκευών αυτοκινήτων, έφθασε μέχρι του μεγγελικού τύπου δοκιμές σε ανθρώπους και πιθήκους αν μπορούν να εισπνεύσουν καυσαέρια! Πόσοι φτωχοί άραγε υποχρεώθηκαν να «συμμετάσχουν» οικειοθελώς στη ναζιστική – φασιστική αυτή αθλιότητα!
Άσε που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά το συγκεκριμένο γεγονός, γιατί το κάνει η μεγαλύτερη και πλουσιότερη χώρα της ΕΕ η Γερμανία. Δε μας άρεσε κύριε Μιττεράν η Δυτική και η Ανατολική Γερμανία; Θέλαμε την επανένωσή τους; Και ποιος θα πληρώσει τώρα το πάπλωμα; η κυβέρνηση της χώρας, δια της καγκελαρίου κυρίας Μέρκελ εξέφρασε την αντίθεσή της; Και για τον αποτροπιασμό της τι έκανε; Και για την αυτεπάγγελτη δίωξη της ανεξάρτητης γερμανικής δικαιοσύνης, έχουμε κάποια πληροφόρηση; Γιατί, παρά τις εκατοντάδες ειδήσεις που διαβάζω κάθε μέρα δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου αυτεπάγγελτη δίωξη για τα φασιστικά πειράματα. Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη, αν όμως δεν έχει κινηθεί αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη, ουαί και αλλοίμονο μας. Πρέπει να αναμένουμε τις συνέχειες των πράξεων και παραλείψεών τους.
Και καιρός είναι να αντιδράσουν και οι διορισμένοι μεγαλοπολιτικοί τους που υιοθετούν τα άθλια υποδείγματά τους, τσαλαπατώντας κάθε έννοια δικαίου και ηθικής.
Μια ελάχιστη αλληλεγγύη που ξεσπαθώνει κάθε φορά που αντικρούουμε ψεύτικούς ισχυρισμούς δεν αρκεί για να λυθούν τα προβλήματα.
Αν δεν αντέχουν με θεμιτούς τρόπους να ανταγωνίζονται οι μεγάλες εταιρείες, η μια την άλλη, ας επιστρέψουν στις ΜΜΕ, πραγματικό πυλώνα για την ανάπτυξη σε κάθε τόπο. Το έλεγε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ και εμείς οι υπόλοιποι χωριζόμαστε σε δυο κατηγορίες, ενώ έπρεπε να είμαστε μια γροθιά με την αλήθεια αυτή.
Η παγκοσμιοποίηση δεν οδήγησε σε σταθερά θεμέλια τη νέα κατασκευή. Πρέπει να αλλάξουν και οι συνταγές και τα υλικά. Ας κάτσουν όλοι γύρω από μια αλάνα, γιατί ένα τραπέζι δεν τους χωρά πλέον και να φύγουν από εκεί όταν θα έχουν αποφασίσει να διαδραματίσουν σωστά τους ρόλους τους. Αλλιώς το βούρκο θα καταπιεί το βάλτο, μαζί με όλα τα ζωντανά του: τα παχιά και άμυαλα βουβάλια του, αλλά και τα τρομοκρατημένα εναπομείναντα βατράχια του. Και γα τα υπόλοιπα ζωντανά μάλλον δε φαίνεται να ευδοκιμήσει η προσπάθεια του κυρίου που έχει την TESLA  που νομίζει ότι θα πάει στον πλανήτη Άρη, να αγναντεύει τι θα γίνεται στον κρανίου τόπο πλανήτη Γη!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.