Μουσείο Τυπογραφείας

Πόσο σκληρή είναι η κοινωνία της Κρήτης

Γράφω λίγες αράδες, με αφορμή τα δυστυχήματα που προκλήθηκαν από υπερβολική χρήση αλκοόλ ή πυροβολισμούς σε γλέντια στην Κρήτη.

Oλοι μας έχουμε την ευθύνη, μουσικοί, γλεντιστάδες, μαγαζάτορες, οινοποιοί, σύλλογοι, δάσκαλοι, μανάδες και πατεράδες αλλά την πρώτη ευθύνη την έχουμε εμείς οι ίδιοι! Στα δικά μου μάτια δεν υπάρχει μόνο ασέβεια προς τον εαυτό μας, τον φίλο, τον σύντροφο αλλά υπάρχει ασέβεια προς την ΖΩΗ. Μπορώ να γράψω βιβλίο γι’ αυτό το θέμα, αλλά θα δώσω τροφή για σκέψη…
Είναι ειρωνεία; Βιώνουμε γλέντια που δεν δίνουν Αξία στη Ζωή. Ασέβεια προς την Γη, προς την Ανθρώπινη ύπαρξη, προς τα δύο φύλα. Η κοινωνία έχει άμεση ανάγκη να αναθεωρήσει τί είναι Άνθρωπος, Γη, Άντρας, Γυναίκα. Να γίνουμε όλοι πιο μαλακοί στην κριτική και να αναζητήσουμε νέες διδασκαλίες από ειδικούς να μας καθοδηγήσουν πως να βρούμε Αξία στην ζωή μας, να έχουμε αυτοεκτίμηση και σεβασμό.
Στην Ελληνική οικογένεια υπάρχουν ακόμα μεταπολεμικά σύνδρομα και αυτό δεν βοηθά στην αυτονομία, λήψη ευθυνών, ενίσχυση του θάρρους και την αυτοκυριαρχίας των νεαρών μελών της. Μεγαλώνοντας καθένας δεν ξέρει πως να πατήσει τα πόδια του, δεν τολμάει να κάνει την διαφορά, να πάει κόντρα στο ρεύμα και έτσι ακολουθεί τη μάζα. Μια μάζα γεμάτη κριτική, ναρκωμένη από τη μόδα και βολεμένη στην εκμετάλλευση και θυματοποίηση. Οι περισσότερες Γυναίκες δεν ξέρουν την ευφυΐα της Μήτρας τους και της δημιουργικότητάς τους, γίνονται αντράκια χωρίς ευλυγισία και αυτοεκτίμηση. Αλλά και οι περισσότεροι Άντρες δεν έμαθαν πως να εκφράζουν την ευαισθησία τους και την διαφορετική τους αντίληψη μην τυχόν και τους θίξουν τον αντρισμό, με αποτέλεσμα εν έτη 2018 να πνίγουν τα ταλέντα τους στα πρότυπα των οπλαρχηγών των επαναστάσεων και οι γυναίκες στις διαταγές του συστήματός τους.
Έτσι όταν δεν υπάρχει γνώση του εαυτού και αγνή εσωτερική τροφή να θρέψει την καρδιά μας, προκύπτει η ανάγκη να καλύψουμε τα εσωτερικά κενά με ουσίες και υπερβολές. Αλλά δυστυχώς υπάρχει μεγάλο μπλοκάρισμα στο να ανοιχθεί η κοινωνία στο Νέο, στην αυτογνωσία και στην ελευθερία και δημιουργική έκφραση ακόμα και αν αυτό οδηγεί σε ευτυχία, επιτυχία με μεγαλύτερη ευκολία.
Είμαι λάτρης της παράδοσης, αν και ο τρόπος ζωής μου είναι κόντρα ρόλος για τα δεδομένα της σύγχρονης Κρήτης. Η ζωή μου όλη και η δουλειά μου έχουν θεμέλια στην αγάπη μου για την παράδοση, η οποία με οδήγησε να ερευνήσω και να διδαχθώ παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας ανθρώπων, χώρων και γης. Αρχιτέκτονας, σύμβουλος Feng Shui και σύμβουλος Ζωής. Πολλές φορές τόσο εγώ, όσο οι πελάτες και οι συναδέλφοί μου βιώνουμε ακόμα την σκληρότητα της κοινωνίας. Η κοινωνία θεωρεί ακόμα εχθρό της το άγνωστο και διαφορετικό. Εχθρός της αγάπης είναι ο φόβος. Ο φόβος της εξέλιξης, της διαφορετικότητας, της καθαρής ευτυχίας. Τροφή της αδιαφορίας και της ψευδαίσθησης οτι τα ξέρουμε όλα. Δεν υπάρχει παιδεία αρκετή να βοηθήσει τους ανθρώπους από μικρή ηλικία να ΜΗΝ δίνουν έμφαση στο ΦΑΙΝΟΜΑΙ αλλά στο ποιός πραγματικά ΕΙΜΑΙ.
Επιτέλους στην Κρήτη ας κατανοήσουμε πως η ΠΑΡΑΔΟΣΗ είναι μια παραλαβή συνηθειών από παλιά εποχή με στόχο το Ευ Ζειν η οποία χρειάζεται σεβασμό για να ξεκαθαριστεί η πιθανή αλλοίωσή της προκειμένου να εφαρμοστεί στο σήμερα. Οι φανατισμένοι της παράδοσης που την χρησιμοποιούν όπως ακριβώς την παρέλαβαν χωρίς το φίλτρο της αγάπης, είναι ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ. Η παράδοση όταν δεν εξυπηρετεί τον σκοπό της ύπαρξής της γίνεται καταστροφική μέθοδος ζωής ! Η αγνή πρόθεση της παράδοσης ΔΕΝ σταματά στον αντρισμό και τον πατριωτισμό, στους πολέμους, στο μίσος για κατακτητές, δεν σταματά στην Μπουμπουλίνα, στα στολίδια ή στην Εθνική υπερηφάνεια … για μια Γη που δεν μας ανήκει αλλά της ανήκουμε. Δεν ανήκουμε στα σύνορα, δεν ανήκουμε στην επιφάνεια αλλά στον Πυρήνα της Γης!
Ο σκοπός κάθε παράδοσης, της παραδοσιακής μουσικής, χορού, εθίμων, διατροφής, θεραπειών κλπ είναι να διατηρήσουμε και να προσαρμόσουμε τις μεθόδους που κάθε γενιά διατήρησε και μας οδηγεί σε μια ζωή γεμάτη χαρά, σεβασμό αγάπη και απόλυτη αρμονία με τη Φύση. Οι λάτρεις της αληθινής παράδοσης βλέπουν πίσω στην Αρχαιότητα. Στην αληθινή φιλοσοφία της Καλής Ζωής που μας ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ σε μια εποχή που ο χορός, ο ήχος, η τροφή, το κρασί, ο άντρας, η γυναίκα και ο έρωτας είχαν Ιερή υπόσταση.
Ας ανοίξουμε την καρδιά και το μυαλό να αναζητήσουμε αυτό που μας κάνει αληθινά ευτυχισμένους από μέσα! Ας κάνουμε την ζωή μας να ΑΞΙΖΕΙ να τη ζούμε. με αγάπη και φως

1 σχολιο

  • [Τιλάσα Διγενή] ~ ~ ~ Απάντηση

    Ευχαριστώ πολύ για την κοινοποίηση του άρθρου μου!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.