Μουσείο Τυπογραφείας

Πόσο «αστείο» είναι;

48429802_2396670503889581_2994324389861785600_n«Ετος εξελίξεων το 2019. Εν πρώτοις υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές. Μην το γελάτε, και τον Απρίλιο του 1967 ήταν να γίνουν εκλογές και τελικά έγιναν τον Νοέμβριο του 1974» Γ. Κυρίτσης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο.
• «Αστείο» ήταν «απολογήθηκε» μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο βουλευτής.
• Τόσο αστεία η δικτατορία που να γίνεται σημείο αναφοράς; Ενα μήνυμα που επιχειρείται να περάσει ως «αστείο»;
• Πόσο «αστεία» σας φαίνεται αυτή η «ξεκάρφωτη» ανάρτηση για τον χρόνο των εκλογών κάτω από τις σημερινές συνθήκες;
• Συνθήκες ακραίας πόλωσης και απειλών όλων των πολιτικών εναντίον όλων των πολιτικών τους αντιπάλων;
• Εναντίον της δικαιοσύνης;
• Υπέρ ή εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών;
• Είτε ακόμα και του πιθανού “θερμού επεισοδίου” με τους Τούρκους που μπορεί -κατά τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ- να μπλοκάρει και τη συμφωνία;
• Πόσο σοβαρό μπορεί να είναι ένα «δήθεν» ή ένα «πραγματικό» αστείο για το ενδεχόμενο να μη γίνουν εκλογές ούτε τον Οκτώβριο που λήγει η συνταγματική προθεσμία για τη διεξαγωγή τους;
• «Το αστείο είναι πολύ σοβαρό πράγμα» έλεγε ο Τσώρτσιλ.

3 σχολια

  • [Γιώργος Κιαγιάς] ~ 5 Ιανουαρίου 2019 ~ 12:16 ~ Απάντηση

    Πίσω από αυτό το “αστείο” δεν κρύβεται τίποτα άλλο από την κρυφή επιθυμία αυτού του κυρίου να μην γίνουν εκλογές, γιατί ξέρει πως θα τις χάσει. Έτσι και ο θείος μου μου έλεγε πως χαίρεται πως κανόνισε τον τάφο του, και εγώ του είπα πως αυτό το θέμα τον αφορά σε τουλάχιστον είκοσι χρόνια (είναι 85 ο θείος μου) και αυτός μου απάντησε στα αστεία (ίσως και όχι απόλυτα στα αστεία) πως ως τότε μπορεί να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι. Ο άνθρωπος σε πολύ δύσκολες καταστάσεις ελπίζει σε θαύματα.

  • [Καγιαλές] ~ 5 Ιανουαρίου 2019 ~ 13:52 ~ Απάντηση

    “Γλώττα λανθάνουσα τ΄ αληθή λέγει” έλεγαν οι πρόγονοι μας ,η “από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια” που λέμε σήμερα.Ο κ.Κυρίτσης και οι όμοιοι του όσο να προσποιούνται και να προσπαθούν να παραστήσουν τους δημοκράτες κάποια στιγμή δεν μπορούν οι αντιλήψεις τους καθώς και οι μύχιοι πόθοι τους ,έρχονται στην επιφάνεια. ΄Ονειρο τους είναι μια σοβιετικού τύπου απολυταρχία,όπου οι έχοντες άλλη άποψη θα “ταξιδεύουν” για τα Γκούλαγκ να βιώσουν τις εμπειρίες του Ιβάν Ντενίσοβτς. Κατά τα λοιπά καλή φώτιση σε όλους μας….

  • [Γιώργος Π. Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ] ~ 5 Ιανουαρίου 2019 ~ 13:54 ~ Απάντηση

    Όταν ένα άκρως συγκροτημένο και πνευματικώς ώριμο γυναικείο πρόσωπο [Μη φοβάστε, δεν είμαι ρατσιστής!!] διαπνέεται και γράφει συχνά υψηλής νόησης χιουμοριστικό λόγο, τότε χαρά στον τόπο και την κοινωνία μας: Το έχουμε πει πολλές φορές, πόσο τυχεροί είμαστε σαν κοινωνία με τόσους αξιόλογους και διαπρεπείς συνεργάτες των “ΧΑΝΙΩΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ”. Με το καταπληκτικό της χιούμορ η σπάνια αρθρογράφος των “Χ.Ν.” θάβει τα σκάρτα και μηδενιστικά της θολούρας της σημερινής κοινωνικής πολυπλοκότητας κι αναδεικνύει [emerge] κι αποκαλύπτει την κανονικότητα και τη συνέχεια της αληθινής, φυσικής και παραδοσιακής ζωής που δυστυχώς χάνεται, οσημέραι… Τα θερμά μας συγχαρητήρια και τις καλύτερες ευχές για υγεία και προκοπή. Με εκτίμηση Γιώργος Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.