Μουσείο Τυπογραφείας

Πορεία σε ράγες

Λένε ότι στην πολιτική δεν πρέπει ν’ ανησυχείς, πριν αρχίσουν τα προβλήματα.
Για τη νέα ελληνική κυβέρνηση, όμως, λιγοστά είναι πια τα περιθώρια εφησυχασμού και χαλάρωσης.
Η χώρα τώρα πια βρίσκεται “επάνω στη στροφή”.
Επιδιώκει να κατανοήσει και να εφαρμόσει (η Ελλάδα) τον ρόλο του έθνους – κράτους μέσα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι που εξελίσσεται διαρκώς. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει η πολιτική ηγεσία, αλλά και η κοινωνία ότι το κράτος δεν είναι ενοχικό στις επιλογές του, αλλά συνάμα δεν στεγανοποιεί και τις προσφερόμενες ευκαιρίες με τον κρατισμό και την αναξιοκρατία.
Οσες περισσότερες ευκαιρίες προσφέρονται, τόσο ευκολότερα θα αξιοποιηθεί από μια κοινωνία που διψά για δουλειές, ίσα δικαιώματα και ένα κυρίαρχο, εμπεδωμένο αίσθημα ασφάλειας και τάξης.
Για να προσφερθούν, όμως ευκαιρίες πρέπει να υπάρξει μια συναντίληψη στο πεδίο των επενδυτικών προγραμμάτων, του σταθερού φορολογικού συστήματος, της αίσθησης ότι ακόμη και εμείς μπορούμε να δούμε κάτι πραγματικά ν’ αλλάζει στον “βάλτο” του οκνηρού εφησυχασμού.
Ο γράφων πιστεύει στις ζωηρές κινήσεις που διαγράφει το σώμα της κοινωνίας, όταν το κοινωνικό πλαίσιο είναι συγκεκριμένο, με συγκεκριμένους κανόνες και ηθικές αρχές.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.