Μουσείο Τυπογραφείας

Πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Χανιά

POREIAΠορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων πραγματοποίησαν δεκάδες διαδηλωτές στα Χανιά με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κροκονέα στα Εξάρχεια.
Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα. Φοιτητές, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου διαδήλωσαν και φώναξαν συνθήματα: “Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος αυτή είναι η ΕΛΑΣ”, “Οι τράπεζες λεφτά, η νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες”. “Εμεις θα πούμε την τελευταία λέξη, αυτή η μέρα είναι του Αλέξη”.
Η πορεία ήταν ειρηνική και ξεκίνησε από τη Δημοτική Αγορά, κατευθύνθηκε στην πλατεία Νέων Καταστημάτων και συνεχίστηκε μέσω Αποκορώνου, Σολωμού και Τζανακάκη για να επιστρέψει στην πλατεία της Αγοράς.
Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της πορείας όπου μια ολιγομελής ομάδα αποσπάστηκε από το σώμα των συγκεντρωμένων και στην αρχή της οδού Δασκαλογιάννη έβαλε φωτιά σε έναν κάδο και εκτόξευσε αντικείμενα προς την Αστυνομία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.