Μουσείο Τυπογραφείας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ 9/6 – 15/6

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
• Eτήσιο μνημόσυνο για τα μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας Κρήτης που χάθηκαν το 1944 και για όλα τα θύματα πολέμου και βίας θα τελεστεί την Τρίτη 9 Ιουνίου, στις 7 μ.μ., στη Συναγωγή Χανίων Ετζ Χαγιíμ.
• Επιστημονική ημερίδα για το έργο του Φώτη Κόντογλου την Κυριακή 14 Ιουνίου στο Κ.Α.Μ.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
• Εκθεση φωτογραφίας “Διασταυρώσεις: Γιώργης Γερόλυμπος – Πάνος Κοκκινιάς – Νίκος Μάρκου” στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων μέχρι τις 23 Ιουνίου. Λειτουργεί Τρίτη – Σάββατο 10 π.μ. – 2 μ.μ. και Δευτέρα – Σάββατο 7 – 10 μ.μ. Κυριακή κλειστά.
• “Φωτοσκιάσεις 2015” στον Ναό του Αγίου Ρόκκου και στην Υπόγεια Κρήνη της Σπλάντζιας έως την Κυριακή 14 Ιουνίου καθημερινά 11 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 – 10 μ.μ.
• Εκθεση φωτογραφίας με αγριολούλουδα της Κρήτης από τον Γερμανό φωτογράφο Karl – Heinz Loof στις Λουσακιές Κισάμου. Θα διαρκέσει μέχρι 1 Οκτωβρίου.
• Εκθεση “Το άγνωστο μέτωπο των Βαλκανικών Πολέμων: Η διοικητική ενσωμάτωση των Νέων Χωρών”, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων μέχρι 10 Ιουνίου. Ανοικτά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 10 το πρωί έως 12 το μεσημέρι με ελεύθερη είσοδο
• Ιστορικό Καφέ “Κήπος”: “Εκθεση ιστορικής φωτογραφίας “Δημοτικός Κήπος Χανίων: Mια Ιστορία…”.
• Εκθεση χειροτεχνημάτων κρατουμένων στις Αγροτικές Φυλακές Αγιάς λειτουργεί στην είσοδο του καταστήματος. Kαθημερινά 8 π.μ. – 12 μ. και 3 – 5 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
• Παράσταση συμμετοχικού επιμορφωτικού και σκηνοθετικού σχεδιασμού με θέμα: “Καταφύγιο – Αναμονή – Φως” την Παρασκευή 12 Ιουνίου και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο.
• Ευγένιου Ιονέσκο “Το μάθημα”, στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων στις 12, 13 και 14 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ.
• Παράσταση ποίησης και κίνησης “Η πραγματικότητα έξω από μένα” την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Ιουνίου, στις 9.30 μ.μ. στο Στούντιο “Οξω Νου”.

ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Θεατρική παράσταση
σε παιδικούς σταθμούς
Την παιδική θεατρική παράσταση “Ο Τζίτζικας και ο Μέρμυγκας” παρουσίασαν οι σπουδάστριες του τμήματος Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του Ι.Ι.Ε.Κ ΖΗΤΑ, στον Ε’ & Στ’ παιδικό σταθμό της πόλης των Χανίων καθώς και στο βρεφικό τμήμα του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.
Η παράσταση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιουνίου χαρίζοντας στιγμές γέλιου και διασκέδασης τόσο στους μικρούς θεατές όσο και στο στελεχιακό δυναμικό των σταθμών.

ΑΠΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ανακαίνιση στην Παιδική
Βιβλιοθήκη του Κήπου

Κλειστή θα παραμείνει η Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, λόγω εργασιών ανακαίνισης των χώρων της, από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου έως και την αποπεράτωση των εργασιών.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων «παρακαλούνται όσοι έχουν δανειστεί βιβλία να τα επιστρέψουν εγκαίρως έως την παραπάνω ημερομηνία στον χώρο της Βιβλιοθήκης. Επιστροφές βιβλίων πέραν της 15ης Ιουνίου θα γίνονται και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων (Υψηλαντών 30, πίσω από το Δημαρχείο)».

ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΟΚΟΙΠΠ
Επίσκεψη στο Ιδρυμα
“Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”

Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) του Δήμου Χανίων θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μεγάλος άνθρωπος”, που πραγματοποιείται από το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών “Ελ. Κ. Βενιζέλος”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συναισθηματικής αγωγής, που εντάσσει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας στη ζωή του Ελ. Βενιζέλου.

ΣΤΟ “ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ”
Αφήγηση παραμυθιών
Παραμύθια του Ντέιβιντ Μακ Κι με τον “Ελμερ, τον παρδαλό ελέφαντα” θα αφηγηθεί η Κική Ρίζου την Παρασκευή 12 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., στο παιδικό βιβλιοπωλείο “Αερόστατο”, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη.
Είσοδος ελεύθερη.

ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΧΑΝΙΩΝ
Μνημόσυνο για τα μέλη
της Εβραϊκής Κοινότητας
Το ετήσιο μνημόσυνο για τα μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας Κρήτης που χάθηκαν το 1944 και για όλα τα θύματα πολέμου και βίας θα τελεστεί σήμερα στις 7μ.μ. στη Συναγωγή Χανίων Ετζ Χαγιíμ, (Πάροδος Κονδυλάκη, Χανιά).
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Καλωσόρισμα Νικόλας Σταυρουλάκης (διευθυντής της Συναγωγής Ετζ Ηαγίμ), Ετήσια επιμνημόσυνη δέηση (Ασκαβά) Ραβίνος Γκαμπριέλ Νεγρίν (Αθήνα)
Στιγμή σιγής για πρόσφυγες, απάτριδες και θύματα πολέμου και βίας οι ποίοι υπόφεραν στην εποχή μας Ανάγνωση των ονομάτων των θυμάτων της Εβραϊκής Κοινότητας Κρήτης και άναμμα κεριών μνήμης.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Συνάντηση με τη συγγραφέα
Γιώτα Παπαδημακοπούλου

Συνάντηση με τη συγγραφέα Γιώτα Παπαδημακοπούλου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο βιβλιοπωλείο “Librairie” με αφορμή το νέο της βιβλίο “Οταν ξέρεις ν’ αγαπάς”.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας Πολυχρόνης Κουτσάκης.
Την εκδήλωση διοργανώνουν οι εκδόσεις “Μάτι” και το βιβλιοπωλείο “Librairie”, Ανδρέα Παπανδρέου 75.

ΣΤΟ ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙΣΙ
Εκθεση ζωγραφικής
Εκθεση ζωγραφικής με θεματολογία βγαλμένη από την ιστορία, τη θάλασσα, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό ττης Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στο Γιαλί Τζαμισί από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.
Στην έκθεση συμμετέχουν ζωγράφοι που επισκέφθηκαν την Ελλάδα: Zoya, Elena Borisova, Lydia Epshtein, Darya.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 10:30π.μ. έως 10:30μ.μ.

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
Συνάντηση ποιητών και συγγραφέων

Την πρώτη συνάντηση ποιητών και συγγραφέων διοργανώνει το “eyelands” και οι εκδόσεις “Παράξενες Μέρες” το διήμερο 24 – 25 Ιουλίου στη Γαύδο.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «αν είστε ποιητής, αν γράφετε διηγήματα, αν έχετε εκδώσει ή απλώς σχεδιάσει το πρώτο σας μυθιστόρημα, αν γράφετε, αλλά ποτέ δεν έχετε μιλήσει γι’ αυτή σας την παράξενη συνήθεια, αλλά κι αν ακόμη απλά θέλετε να παρακολουθήσετε ως ακροατής την πρώτη λογοτεχνική συνάντηση με τίτλο “φεστιβάλ της άμμου”, δηλώστε συμμετοχή, γράψτε ένα κείμενο και στείλτε το μέχρι τις 20 Ιουνίου και ελάτε στη Γαύδο τον Ιούλιο».
Η ιστοσελίδα “eyelands” και οι εκδόσεις “Παράξενες Μέρες”, σε συνεργασία με τη “U-horn multimedia”, διοργανώνουν το πρώτο αυτοσχέδιο φεστιβάλ γραφής χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.
Δηλώστε συμμετοχή με ένα e-mail στο info@eyelands.gr ή στο info@paraxenesmeres.gr
Περισσότερα στο blog του φεστιβάλ https://sandfestival.wordpress.com/

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.