Μουσείο Τυπογραφείας

Πολιτικός χαβαλές

Μπορεί ο χρόνος των εθνικών εκλογών να μην έχει γίνει ακόμα γνωστός, όμως το προεκλογικό κλίμα καλά κρατεί, ενώ στους τηλεοπτικούς δέκτες έκαναν την εμφάνισή τους και τα πρώτα διαφημιστικά σποτάκια κομμάτων.
Σε μια Ελλάδα που θέλει -υποτίθεται- να χαράξει την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια, θα περίμενε κανείς η πολιτική αντιπαράθεση να περιστρέφεται γύρω από ζητήματα οικονομίας, ανάπτυξης, με αναφορές στις τεχνολογικές προκλήσεις της εποχής κ.λπ.
Ούτε κουβέντα γι’ αυτά τα θέματα, τουλάχιστον από τα κόμματα που βρίσκονται εντός της Βουλής. Αλλωστε, αυτά τα θέματα δεν απασχόλησαν και πολύ τη Βουλή τα τελευταία χρόνια.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ομιλιών και των διαλόγων που απασχόλησαν την επικαιρότητα, είχε να κάνει με μικροπολιτικές επιθέσεις, συνθηματολογία, ύβρεις και ιαχές.
Εχει άραγε η Βουλή των Ελλήνων σήμερα το επίπεδο για να υποστηρίξει μια ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον της χώρας; Εξαιρετικά αμφίβολο, αν αναλογιστείτε την ώρα που δαπανούν οι περισσότεροι βουλευτές κάθε μέρα για να τρολάρουν ο ένας τον άλλον στα κοινωνικά δίκτυα.
Η κρίση ίσως να πέρασε και τα πράγματα να γίνονται λιγότερα δύσκολα για την Ελλάδα. Ομως από την κρίση αυτή, το πολιτικό σύστημα δείχνει να μην πήρε κανένα απολύτως μάθημα. Συνεχίζει να υπάρχει στον μικρόκοσμο του πολιτικού χαβαλέ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επόμενη μέρα όλων μας…

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ 4 Φεβρουαρίου 2019 ~ 11:11 ~ Απάντηση

    Αξιότιμε κύριε,η κρίση δεν πέρασε και ούτε περνάει με λόγια και ευχές,δεδομένου ότι πρίν γίνει οικονομική κρίση,κακοφόρμισε ως ηθική κοινωνική σήψη ,ανοχή στην διαφθορά,στην παρανομία,στην μεταξύ μας συμπεριφορά και στην καταβαράθρωση των αξιών που αποτελούσαν τα θεμέλια της κοινωνίας μας.΄Ετσι στο όνομα ενός δήθεν “προοδευτισμού” δεν αφήσαμε πέτρα πάνω στην άλλη και ανοίξαμε όχι την κεκρόπορτα αλλά τις πύλες στην κοινωνία του “ωχ αδελφέ και τι έγινε δεν βαρυέσαι” και του βούτηξε να φας και κλέψε νάχεις .΄Εφθασε πρωθυπουργός της χώρας να λέει ” είπαμε να κάνουμε ένα δωράκι στον εαυτό μας,αλλά όχι και 500.000.000 δρχ.” που στην ουσία δίνει στους πάντες το σύνθημα για ρεσάλτο.Καταντήσαμε να αποκαλούμε ακραίο τον κάθε πατριώτη που επιθυμεί η πατρίδα μας να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια.Οι προσπάθειες που γίνονται στην παιδεία να μετατρέψουν τις ψυχές των νέων Ελλήνων σε λευκή κόλλα χαρτί όπου ο καθένας “καλοθελητής” μπορεί να γράψει ότι του καπνίσει,μετατρέποντας στον σε άβουλη μαριονέτα,αντί να βρίσκονται εκεί καταγεγραμμένες οι αξίες και η σοφία 5.000 χιλιάδων χρόνων που αποτέλεσαν το ξυπνητήρι του διαφωτισμού και την βάση του παγκόσμιου πολιτισμού. Η χώρες που κινούνται με την κοινωνία και τον λαό εν υπνώσει να καταναλώνει κουτόχορτο και απόντα δεν μπορούν να μπορούν να έχουν σταθερά και μακροχρόνια επιτεύματα.Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια δεν μπορεί να πάει πουθενά.Δεν γίνεται να προχωράς σε μεγάλες τομές και μεγάλα Εθνικά θέματα (όπως το σκοπιανό) και να αγνοείς η να παραπλανάς τους πολίτες.Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και το έχουμε ξαναζήσει αιματηρά και επώδυνα.΄Ενας επαναπροσατολισμός της κοινωνίας μας πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με τις οικονομικές επιδιώξεις της πατρίδος μας ,ούτως ώστε να πάμε συμπαγείς και με πλάνο να αντιμετωπίσουμε τον διεθνή ανταγωνισμό και τις αγορές ,οι οποίες όπως όλοι ξέρουμε απεχθάνονται το σανό,τα καθρεφτάκια και τις χάντρες.Αυτός ο ξεπεσμός που παρακολουθούμε στην Βουλή των Ελλήνων δεν προδικάζει τίποτε το θετικό και αισιόδοξο.Καιρός είναι να αντιμετωπιστεί το κακό στην ρίζα του σε λίγο καιρό θα έχουμε το δικαίωμα της επιλογής και μπορούμε να στείλουμε σπίτι τους όσους δεν συνάδουν με το ήθος και την αξιοπρέπεια που θέλουμε να έχει η κοινωνία μας…..Με εκτίμηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.