Μουσείο Τυπογραφείας

Πολιτικό θερμόμετρο

w08-185345vouli5«Ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος δεν είναι τίποτα». Το γνωρίζουν καλά αυτό, όλοι οι πολιτικοί πρωταγωνιστές.
Επειδή, όμως, διανύουμε μια περίοδο κυβερνητικών συνεργασιών, όλοι οι κεντρικοί πρωταγωνιστές σχεδιάζουν επάνω στον άξονα της ζωντανής παρουσίας, την επόμενη ημέρα.
Αναγνωρίζω ένα ένστικτο πολιτικής επιβίωσης στον κ. Τσίπρα, ενώ παρατηρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης κάνει πια αρχηγικές εμφανίσεις για να “κρατήσει την ομάδα δεμένη”. Σίγουρα θα πάμε σε ένα σκηνικό πολιτικής αντιπαράθεσης Οι τελευταίες ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, μας πείθουν γι’ αυτό. Αυτό ξενίζει τους περισσότερους πολίτες, ενώ κρατά συσπειρωμένο ένα φανατισμένο ακροατήριο. Σαφέστατα και η πολιτική, έχει στοιχεία πάθους, που συνάδουν όμως με τον πολιτικό πολιτισμό. Ο Καραγάτσης στον “Γιούκερμαν” έλεγε ότι «οι Έλληνες συζητάνε πολιτικά, ακόμη και όταν γλεντάνε…». Ιούλιο και Αύγουστο, μην περιμένετε εξελίξεις… Μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουμε πλήρη εικόνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.