Μουσείο Τυπογραφείας

Πολιτική προστασία

gefyra keritiΤο ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε προτεραιότητα και σε τοπικό επίπεδο μετά από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα με την ασταμάτητη βροχή και τις καταστροφές. Με τη… μαζική κατάρρευση γεφυρών. Με τα αποκλεισμένα χωριά. Με τις πληγές που δύσκολα θα επουλωθούν.
Ο σχεδιασμός Πολιτικής Προστασίας οφείλει να βρίσκεται σε συνεχή αναθεώρηση με βάση τα δεδομένα της εποχής μας. Με συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού. Με συνεννόηση, ετοιμότητα και συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών.
Εδώ, όμως, τίθενται ερωτήματα και προβληματισμοί προς πάντες αρμόδιους.
Σε τοπικό επίπεδο υπάρχει ο απαιτούμενος αυτός σχεδιασμός; Εχουν εντοπιστεί τυχόν προβλήματα για να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις; Ταυτόχρονα, πέραν από την αποκατάσταση των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έχουν ελεγχθεί ή θα ελεγχθούν όλες οι άλλες υποδομές που σώθηκαν; Ετσι ώστε να συντηρηθούν ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από ακραία καιρικά φαινόμενα στο μέλλον;
Οσο για τις στρατιωτικές γέφυρες, ας ευχηθούμε να μην τηρηθεί η ρήση: «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» και άμεσα να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.