Μουσείο Τυπογραφείας

Πολιτική “πασαρέλα” η Δ.Ε.Θ.

Στην 28η διοργάνωση της Δ.Ε.Θ., η οποία κάποτε ήταν “διεθνής” τώρα είναι κατ’ ευφημισμόν και συνώνυμο πολιτικής εξαπάτησης. Οι διαψεύσεις των υποσχέσεων υπήρξαν κραυγαλέες. Οσοι ακούσαμε την ομιλία του πρ/ργού, νομίζαμε ότι ζούμε στον παράδεισο και δεν το ξέραμε. Έγινε κατά το σύνηθες “πασαρέλα” για ακατάσχετη υποσχεσιολογία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.
Οι σύμβουλοι του κ. Τσίπρα τον οδήγησαν να δημιουργήσει αισιόδοξο κλίμα με νέες προκλήσεις και πολλές δυνατότητες, που θα έχουν βέβαια δυσκολίες από τις οποίες, όμως, θα προκύψει “δίκαιη ανάπτυξη”(!). Ο πολίτης ακούει ύμνους για τους αριθμούς και εισπράττει υποσχέσεις ανάπτυξης της θεωρίας των αριθμών, οι οποίες μετά τις βαρύγδουπες ομιλίες την επομένη έχουν ξεχαστεί. Ακούσαμε και το παράδειγμα των “δέκα χιτώνων” όπου οι εννέα πάνε στους επιχειρηματίες και ο ένας μόνο να ζεστάνει την υπόλοιπη κοινωνία. Το είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος κι αυτός αφού δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμα, υποτιμά το νόημα της ζωής με τη δημιουργία του “ψηφιακού δημοσίου” και τα συσσίτια στα σχολεία.
Η ανάπτυξη αρχίζει να φαίνεται σε μερικούς με μακροοικονομικούς δείκτες, που δεν σημαίνουν πολλά πράγματα. Υμνούμε τους αριθμούς την ώρα, που η ζωή μας δεν άλλαξε και δεν προβλέπεται καμία αλλαγή, όταν έχουν υποσχεθεί κι άλλες δεσμεύσεις. Μετά τη λαίλαπα των μνημονίων, δεν περιμένουμε οι οικονομικοί δείκτες, ν’ αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι γνωστό και στον κάθε πολίτη του πλέον απομακρυσμένου χωριού της επικράτειας. Μη μας κοροϊδεύουν όμως. Ανάπτυξη δεν θα φέρει η αναθεώρηση του Συντάγματος, ούτε η επιλογή νέων προσώπων στη στελέχωση της Δ. Διοίκησης και η μείωση της γραφειοκρατίας.
Το ανησυχητικό είναι, ότι δεν φαίνεται πουθενά προοπτική παρά τις υποσχέσεις. Από τώρα λένε, ότι ασχολούνται για την επόμενη μέρα μετά τη λήξη του μνημονίου. Μα έχουν ψηφισθεί νέα μέτρα και περικοπές, που έρχονται από το 2019 μέχρι το 2022. Πέραν τούτου δεν θα ’χει μείνει τίποτ’ άλλο, να περικόψουν. Αναπτύχθηκε η λογική της παραχολογίας των “θα”. Εχει μπουχτίσει ο κόσμος από υποσχέσεις και ο πρ/ργος έπρεπε να αποφύγει να πει το παραμικρό για το πότε θα βγούμε από την κρίση. Δεν πείθεται ούτε ένας Ελληνας από δικαιολογίες, γιατί η χώρα βρίσκεται και θα συνεχίσει για πολύν καιρό να είναι σε καθεστώς επιτροπείας.
Με καμία επιχειρηματικότα δεν αντικρούονται οι διαμαρτυρίες του ελληνικού λαού, ούτε και με τις αντεπιθέσεις στην αντιπολίτευση. Οι δανειστές δεν νοιάζονται αν οι Έλληνες παίνονται λίγο ή πολύ. Σκοπός τους είναι να πάρουν πίσω πολλαπλασίως, ό,τι μας έχουν δώσει. Ακούσαμε και τον κ. Τσακαλώτο να προκαλεί τους βουλευτές να κοιτάξουν τα αυτιά του, αν μεγάλωσαν από το τράβηγμα, που του ‘καναν οι θεσμικοί. Μα θέλει άλλη απόδειξη, ότι του τα “τράβηξαν”, αφού στο Ν/Σ, που επρόκειτο να ψηφισθεί απ’ την Ολομέλεια, υπήρχαν κατόπιν προτάσεως της αντιπολίτευσης θετικά σημεία, τα οποία αφαιρέθηκαν;
Η Δ.Ε.Θ., λοιπόν, είναι μονόλογος των πολιτικών. Δεν δόθηκε ποτέ η δυνατότητα σε έναν επενδυτή, να πει τους λόγους, γιατί αρνείται να επενδύσει και γιατί σπρώχνεται να πάει στο εξωτερικό, ούτε και σ’ ένα συνταξιούχο να περιγράψει την κατάστασή του, στην οποίαν έχει καθηλωθεί από το 2010 και που θα καταλήξει μετά το 2019. Να πει, ότι τον κατάντησαν σαν «τα άλογα, που τα σκοτώνουν όταν γεράσουν»!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.