Μουσείο Τυπογραφείας

Πολιτικοί γάμοι σε δημοτικούς χώρους

Το “πράσινο φως” από την Αρχαιολογία αναμένει ο Δήμος Χανίων όσον αφορά την τέλεση πολιτικών γάμων σε αρχαιολογικούς χώρους όπως ο Αγ. Νικόλαος πάνω στον λιμενοβραχίονα του Ενετικού Λιμανιού (φωτ.) αλλά και στην Πύλη της Αμμου.

Η αίτηση από πλευράς του Δήμου έχει κατατεθεί και βρίσκεται εν αναμονή έγκρισης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, όπως ανέφερε στα “Χ.Ν.” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κονταξάκης, επισημαίνοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος για ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού.

Αλλωστε την τέλεση πολιτικών γάμων σε περισσότερα τού ενός δημοτικά κτήρια ή και σε εξωτερικούς κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους, προβλέπει ο Νόμος 4483 που ψηφίστηκε το περασμένο Καλοκαίρι αλλάζοντας σε σημαντικό βαθμό, τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αυτή για τέλεση πολιτικών γάμων σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί άμεσα. Ενας από τους δημοτικούς χώρους που βρίσκεται στη συζήτηση είναι και το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.